Di rumah
Reka bentuk dapur-ruang tamu: bagaimana untuk membuat pedalaman bersepadu bergaya (103 gambar) Reka bentuk dapur-ruang tamu: bagaimana untuk membuat pedalaman bersepadu bergaya (103 gambar)
Berpikir tentang reka bentuk ruang tamu dapur, adalah penting untuk mempertimbangkan bukan sahaja parameter estetik masa depan laman web, tetapi juga fungsinya. Jika diingini, tempat makan dan kerja boleh dipisahkan menggunakan perabot dan hiasan.
Bahagian parti dalaman di pedalaman: gambaran keseluruhan jenis, teknologi dan bahan (113 gambar)Bahagian parti dalaman di pedalaman: gambaran keseluruhan jenis, teknologi dan bahan (113 gambar)
Partisi dalaman menarik kepelbagaian mereka, dengan bantuan mereka, anda berjaya menewaskan bilik yang luas dengan membahagikannya kepada beberapa segmen, atau menjadikan ruang Khrushchev lebih praktikal dan selesa.
Pedalaman untuk gadis itu adalah gabungan organik fungsi bilik dan perangai pemilik (54 foto)Pedalaman untuk gadis itu adalah gabungan organik fungsi bilik dan perangai pemilik (54 foto)
Adalah dipercayai bahawa pedalaman untuk gadis pertama harus sesuai dengan watak tuan rumah. Orang romantis akan menyukai gaya ringan seperti Provence, pencinta kombinasi yang ketat akan menghargai klasik, pemimpi aktif ...
Interior putih dalam gaya yang berbeza: berapa serba boleh adalah warna putih? (110 foto)Interior putih dalam gaya yang berbeza: berapa serba boleh adalah warna putih? (110 foto)
Ramai di antara kita, ketika memikirkan pembaikan, ingin membuat pedalaman berwarna putih, tetapi mereka tidak boleh berani melakukannya. Terdapat pendapat bahawa warna putih adalah terlalu tidak praktikal dan kompleks. Ini adalah salah faham yang popular, jadi ...
Rumput terulung: bagaimana membuat laman web anda sempurna (20 foto)Rumput terulung: bagaimana membuat laman web anda sempurna (20 foto)
Rumput bergulung digunakan untuk memperbaiki kedua-dua lokasi yang sangat kecil dan wilayah yang luas. Ini adalah cara yang mudah dan mudah untuk memberi warna kepada mana-mana kawasan.
Jenis jubin untuk socle, kelebihan dan ciri peletakannya (23 foto)Jenis jubin untuk socle, kelebihan dan ciri peletakannya (23 foto)
Ruang bawah tanah adalah bahagian bawah bangunan bangunan, yang memerlukan perlindungan dari kelembapan dan kerusakan mekanikal. Untuk tujuan ini, salah satu jenis jubin kuat dan tahan lama boleh digunakan.
Jubin untuk kolam: buat dasar laut (21 foto)Jubin untuk kolam: buat dasar laut (21 foto)
Ubin untuk kolam renang bukan sahaja indah dan bergaya, tetapi terutamanya selamat. Dari betapa kuat dan tidak licin, selamat tinggal di kolam bergantung.
Interior gelap: kemewahan gelap atau bangsawan hitam (30 foto)Interior gelap: kemewahan gelap atau bangsawan hitam (30 foto)
Pedalaman gelap disukai oleh orang-orang kreatif dan semua orang yang menghargai kemewahan dan eksklusif. Dengan betul memukul tekstur dan nada, aksen yang terpilih, semua orang akan dapat membuat pangsapuri mereka benar-benar bergaya.
Jubin muka: kemungkinan tanpa had untuk mewujudkan fasad yang hebat (21 foto)Jubin muka: kemungkinan tanpa had untuk mewujudkan fasad yang hebat (21 foto)
Jubin muka boleh mengubah mana-mana bangunan. Sesetengah jenis kemasan juga melaksanakan fungsi penebat. Pilih jenis bahan penamat dengan penuh perhatian.
Jubin serai: bagaimana memilih pilihan yang paling sesuai? (26 foto)Jubin serai: bagaimana memilih pilihan yang paling sesuai? (26 foto)
Jubin serambi berbeza dari yang anda boleh letakkan di dalam rumah. Ia sepatutnya mempunyai beberapa kualiti dan memenuhi beberapa kriteria penting.
Pasir jubin: ciri, kelebihan, aplikasi (23 foto)Pasir jubin: ciri, kelebihan, aplikasi (23 foto)
Jubin pasir - bahan yang berpatutan untuk hiasan jalan taman, trotoar dan taman permainan. Bahan menarik dengan kepraktisan dan kemudahan pemasangan, pelbagai. Jubin pasir polimer mudah bertolak ansur dengan fros yang teruk, tidak menyerap kelembapan, ...
Muatkan lebih banyak lagi

Rumah negara: ciri utama dan pilihan untuk pelaksanaan

Adakah anda akan membina atau membeli sebuah rumah negara? Ketahui dari kajian kami yang bahan-bahan pembinaan dan hiasan lebih suka, apa kemudahan untuk melengkapkan rumah anda dan apa yang hendak dibina di atas tanah.

Yayasan dan dinding

Rumah negara dibahagikan kepada dua kategori besar: untuk kekal atau untuk musim panas. Rumah-rumah di mana mereka tinggal sepanjang tahun adalah terlindung sepenuhnya dan mempunyai semua komunikasi yang diperlukan: pemanasan, bekalan air ke rumah dan sistem kumbahan. Kedua-dua jenis ini berkaitan dengan pembinaan modal, iaitu, pembinaan itu berasaskan asas, yang boleh menjadi pita, papak, kolumnar atau longgokan. Sebelum memilih jenis asas, anda harus memutuskan apa yang dinding rumah akan dibina daripada. Untuk struktur dari balak atau kayu, tiang atau tiang cukup cukup, dan di bawah dinding bata anda perlu membuat pita. Dalam iklim Rusia, bahan-bahan berikut dipilih untuk pembinaan dinding untuk sebuah rumah dengan kediaman tetap:
 • kayu;
 • log;
 • bata;
 • pelbagai blok.
Pembinaan bingkai yang meluas. Bangunan jenis ini sedang didirikan dengan cepat, ringan dan agak murah.

Apa yang perlu dibuat dari bumbung?

Hari ini, terdapat banyak jenis bahan bumbung yang dijual, dari yang paling anggaran hingga yang eksklusif. Yang paling popular ialah:
 • slate
 • jubin bumbung;
 • ondulin;
 • jubin logam;
 • jubin bitumen atau komposit.
Semua bahan bumbung moden mesra alam, jangan terbakar dan hayat perkhidmatan lama jika dipasang dengan betul.

Kemudahan

Pencapaian pemikiran teknikal dekad-dekad yang lalu membolehkan mempunyai tahap keselesaan di rumah persendirian yang setanding dengan keadaan bandar. Komunikasi berikut adalah yang paling diperlukan untuk kediaman tetap di sebuah rumah negara:
 • pemanasan yang murah dan cekap;
 • membawa air sejuk ke dalam rumah dan pemanasannya;
 • peranti kumbahan autonomi.
Mari kita pertimbangkan mereka dengan lebih terperinci.

Pemanasan

Untuk pemanasan rumah negara, terdapat tiga pilihan:
 • dapur;
 • gas;
 • elektrik.
Adalah optimum untuk memanaskan rumah dengan gas, tetapi jika tidak menggunakan kedua-dua baki itu. Selalunya mereka digabungkan. Sebagai contoh, di rumah dengan pemanasan dapur, inframerah elektrik atau pemanas minyak dipasang tambahan. Mereka dipasang di tempat-tempat di mana orang paling kerap: di atas katil, di bawah tingkap, di sebelah ruang makan atau di bilik kanak-kanak.

Paip

Sekiranya tidak ada sistem bekalan air berpusat, terdapat dua cara untuk menyelesaikan masalah menyediakan rumah persendirian dengan air: menggali sumur atau gerudi dengan telaga. Kedua-dua kaedah ini mempunyai kebaikan dan keburukan mereka. Penyelesaian yang paling mudah adalah menggali telaga. Ia dibenarkan dalam kes di mana pada tahap 5-15 meter terdapat akuifer dan ia mempunyai kuasa yang mencukupi. Manfaat Baik:
 • kos buruh yang rendah;
 • tidak turun naik;
 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • perkhidmatan murah.
Pada masa yang sama, perlu diingat bahawa baik memerlukan pembersihan tetap, dalam cuaca panas dan kering, ia boleh menjadi kering. Juga, air bawah tanah, pasir dan lumpur boleh memasuki bocor yang bocor. Sekiranya akuifer terletak pada kedalaman yang cukup, gerakkan telaga. Kelebihannya adalah seperti berikut:
 • tahap air yang stabil;
 • air lebih bersih berbanding telaga;
 • dengan pemasangan yang betul, yang praktikal tidak perlu diperbaiki.
Kelemahannya ialah untuk penggerudian perlu menarik pakar dengan peralatan profesional. Pam yang jauh lebih mahal daripada pam baik.

Pembetungan

Berikutan laluan air ke dalam rumah, masalah saliran segera timbul. Ia biasanya diselesaikan dengan memasang tangki septik. Penampilannya bergantung kepada bilangan orang di dalam rumah dan keamatan penggunaan air. Rata-rata, satu orang membelanjakan kira-kira 200 liter air sehari. Oleh itu, jumlah yang sama akan masuk ke pembetung. Dengan kos yang tinggi untuk mengepam cecair, pemikiran berharga mengenai reka bentuk tangki septik tanpa mengepam. Sebagai peraturan, ia terdiri daripada tiga bahagian. Selepas pemurnian dalam tangki septik, perairan yang jelas dijadikan sesuai untuk menyiram tapak atau menyalirkannya ke dalam pembetung ribut.

Bangunan di laman web ini

Kehadiran tanah ini membolehkan anda untuk menyelesaikan banyak masalah, untuk penyelesaian yang mana bandar itu harus tetap memperuntukkan dana. Di laman web ini anda boleh membina:
 • garaj untuk kereta;
 • bengkel;
 • mandi atau sauna;
 • pemotong kayu;
 • bilik bawah tanah;
 • rumah tetamu.
Di kawasan rekreasi yang berasingan, gazebos dengan barbeku atau barbeku dibina, bermain dan kawasan sukan untuk kanak-kanak dan orang dewasa, kolam renang, kolam buatan dengan tumbuhan air dan ikan.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)