Bilik mandi
Pulau kecil keselesaan: bilik mandi Pulau kecil keselesaan: bilik mandi
Trend dalaman berjaya satu sama lain, tentu saja, tidak secepat dunia industri fesyen, tetapi, bagaimanapun, reka bentuk dalaman adalah tertakluk kepada trend yang bergaya. Sudah tentu, untuk membuat pembaikan di apartmen setiap tahun adalah tidak praktikal, tetapi dengan menukar beberapa butiran, anda secara radikal boleh mengubah reka bentuk mana-mana bilik, termasuk bilik mandi. Bilik mandi bukan perkara yang paling penting
Bilik mandi yang besar di apartmen: buat sudut spa anda sendiri (121 foto)Bilik mandi yang besar di apartmen: buat sudut spa anda sendiri (121 foto)
Jika anda bernasib baik untuk menjadi pemilik bilik mandi yang besar, anda perlu berfikir dengan teliti mengenai reka bentuknya. Ruang besar adalah penting untuk merancang dan tidak membebankan dengan butiran yang tidak diperlukan.
Bilik mandi DIY: realiti atau wang ke dalam longkang? (84 foto)Bilik mandi DIY: realiti atau wang ke dalam longkang? (84 foto)
Pembaikan bebas di bilik mandi akan menjimatkan wang yang besar. Ini akan membantu untuk membuat pembaikan bajet di bilik mandi atau membeli bahan yang lebih baik.
Bilik mandi dalam gaya moden: kawasan pedalaman yang sepadan dengan masa (91 foto)Bilik mandi dalam gaya moden: kawasan pedalaman yang sepadan dengan masa (91 foto)
Bilik mandi dalam gaya moden boleh dibezakan dengan julat yang tenang, kehadiran bahan semula jadi dan fungsi yang dipertingkatkan. Bilik sedemikian sepadan dengan semangat zaman dan dicirikan oleh keselesaan.
Bilik mandi kecil 4 sq.m: apakah kelebihan kawasan kecil (57 foto)Bilik mandi kecil 4 sq.m: apakah kelebihan kawasan kecil (57 foto)
Bilik mandi kecil 4 meter persegi tidak menawarkan peluang istimewa untuk reka bentuknya, namun, dengan pendekatan yang tepat dan penggunaan rasional setiap centimeter, anda dapat mencapai hasil yang sangat bergaya.
Idea reka bentuk asal untuk bilik mandi kecil: apa yang paling popular hari ini (61 foto)Idea reka bentuk asal untuk bilik mandi kecil: apa yang paling popular hari ini (61 foto)
Idea yang bergaya dan moden untuk menghias bilik mandi yang kecil. Ketahui bagaimana untuk merancang bilik dengan betul, pilih paip dan perabot yang betul, perlengkapan, cara menguruskan perabot dan sama ada hiasan diperlukan di bilik mandi kecil.
Interior bilik mandi: bagaimana untuk mengekalkan gaya di dalam ruangan apa-apa saiz (58 foto)Interior bilik mandi: bagaimana untuk mengekalkan gaya di dalam ruangan apa-apa saiz (58 foto)
Bahagian dalam bilik mandi memerlukan suasana yang tenang dan nyaman, kerana dari bilik ini pagi itu dimulai. Ini boleh dicapai dengan pilihan perabot dan paip paip yang sesuai.
Bilik mandi kecil di pangsapuri moden: petua menarik dari pereka terkemuka (61 gambar)Bilik mandi kecil di pangsapuri moden: petua menarik dari pereka terkemuka (61 gambar)
Bilik mandi kecil sentiasa membawa kesulitan, tetapi ketersediaan bahan-bahan moden dan banyak idea reka bentuk membolehkan anda membuat reka bentuk yang unik dan meningkatkan ruang secara visual dalam bilik mandi yang kecil.
Mandian penjuru di pedalaman: bagaimana memilih dan memasang (53 foto)Mandian penjuru di pedalaman: bagaimana memilih dan memasang (53 foto)
Sekiranya tidak ada ruang yang cukup di bilik mandi, maka dalam hal ini anda boleh memasang mandi sudut. Apa sudut mandi, yang mana lebih baik, bagaimana memasangnya dengan betul?
Bagaimana untuk menguruskan perabot bilik mandi supaya pedalaman tidak membosankan? (54 foto)Bagaimana untuk menguruskan perabot bilik mandi supaya pedalaman tidak membosankan? (54 foto)
Memilih perabot bilik mandi yang betul bukanlah tugas yang mudah. Mungkin terdapat banyak nuansa, dan, oleh itu, kesilapan. Bagaimana untuk mengelakkan kesalahan tersebut? Apakah kriteria untuk memilih perabot bilik mandi?
Bilik mandi dengan pancuran mandian: pilihan pemasangan padat (51 foto)Bilik mandi dengan pancuran mandian: pilihan pemasangan padat (51 foto)
Bilik mandi dengan bilik pancuran mandian mempunyai reka bentuk yang mudah dan dimensi padat, yang membolehkan anda meletakkan semua barang yang diperlukan di dalamnya dan tidak menjimatkan kemudahan.
Muatkan lebih banyak lagi

Pengelasan bilik mandi moden

Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan sebelum memilih gaya bilik mandi adalah saiz dan parameter lain yang tidak boleh diubah.Secara konvensyen, semua bilik mandi boleh dikelaskan kepada beberapa jenis:
 • premis kecil, di mana ia adalah mungkin untuk memasang produk paip yang paling perlu, seperti tab mandi standard, sinki tangan, rak kecil atau kabinet;
 • bilik mandi yang besar, kawasan yang membolehkan penggunaan tab mandi dengan bentuk yang luar biasa, jakuzi, perabot berjenama;
 • bilik mandi yang digabungkan, di mana tandas dipasang sebagai tambahan kepada tab mandi, dan jika kawasan itu membenarkan, maka bidet;
 • bilik mandi dengan pancuran mandian, yang kadang-kadang boleh menggantikan tab mandi biasa, dan di bilik-bilik besar berfungsi sebagai pelengkap praktikal.
Untuk setiap versi bilik mandi, anda boleh memilih perabot yang diperlukan, peralatan paip yang akan menjadikan bilik itu cantik, bergaya dan selesa untuk rawatan kelonggaran dan spa.

Apa bentuk mandi boleh

Kenali katalog khas akan membantu anda memilih tab mandi untuk sebarang arah moden atau klasik dalam reka bentuk bilik mandi. Di sini anda boleh menemui koleksi tab mandi, yang boleh menjadi pelbagai bentuk:
 • produk paip bentuk segi empat tradisional, boleh menjadi saiz standard, dan dihasilkan dalam versi kecil "duduk" saiz;
 • tab mandi bulat yang hebat boleh menjadi sama ada satu atau dua kali, ia dipasang di bilik-bilik besar agar dapat mendekati dari mana-mana arah;
 • tab mandi oval elegan yang boleh dipasang di catwalk yang diperbuat daripada batu semulajadi, kayu atau mempunyai kaki spektakuler pelbagai bentuk;
 • Tab mandi sudut mudah yang sesuai dengan sempurna ke sudut bilik, menjimatkan ruang, dan boleh mempunyai bentuk simetri atau asimetrik.
Tangki seperti itu diperbuat daripada akrilik, besi tuang, keluli batu semula jadi, seramik atau kvaril - bahan inovatif dengan sifat kuarza tahan lama dan akrilik praktikal.

Klasifikasi sinki bilik mandi

Gambaran keseluruhan kemungkinan model dan penerangan ciri-ciri pembasuhan tangan akan membantu anda memilih sinki dalaman bilik mandi yang praktikal dan sempurna.
 • basuh basuh yang terkenal "tulip", yang mempunyai bentuk bunga atau pasu dan dipasang pada "kaki" khas - alas;
 • tenggelam sudut, berbanding dengan reka bentuk lain, dapat menyelamatkan kawasan bilik mandi dengan ketara;
 • model yang digantung itu boleh dilengkapi dengan rak tambahan, dan semua komunikasinya tersembunyi di belakang panel palsu di dinding;
 • sinki praktikal dengan kabinet sangat popular kerana mereka mempunyai sistem penyimpanan tambahan;
 • basuh terbina dalam membenarkan mesin basuh diletakkan terus di bawah sinki apabila ia tidak mungkin dipasang secara berasingan.
Dalam kes ini, anda boleh memilih penjelmaan dan bahan dari mana tenggelam untuk bilik mandi dibuat sesuai dengan gaya bilik untuk prosedur air.

Pancuran mandian dan tab mandi pancuran

Fungsi dan estetik bilik mandi sebahagian besarnya bergantung kepada faucets yang dipilih dengan betul, kepala pancuran dan kabin pancuran. Hari ini terdapat pelbagai pilihan yang berbeza untuk perkara penting ini, dalam istilah praktikal, atribut untuk bilik mandi:
 • pengadun pelbagai bentuk berbeza dengan cara mereka dikendalikan (dua injap, tunggal dan dua tuil, siku, tanpa sentuh), diperbuat daripada aloi pelbagai logam dan mungkin mempunyai salutan hiasan khas;
 • air penyejuk untuk mandi berbeza dalam kaedah pemasangan, bahan pembuatan, bentuk, saiz dan sering mempunyai ciri-ciri fungsi tambahan, seperti lampu, udara, ekonomi, kebersihan atau mod "tropika";
 • pancuran mandian boleh berbeza-beza mengikut saiz, bentuk (segi empat tepat atau separuh bulatan), terbuka atau tertutup, boleh mempunyai reka bentuk sudut, mempunyai pilihan tambahan khas (hydromassage, sauna effect, backlight).
Di pasaran moden untuk produk-produk bilik mandi, terdapat pelbagai jenis item yang diperlukan untuk bilik tersebut. Pelbagai jenis gaya kerja paip, perabot dan aksesori untuk bilik mandi, warna, bentuk, bahan pembuatan akan membolehkan anda mendapatkan bilik berfungsi dan sangat individu untuk prosedur air, tanpa mengira parameter keseluruhannya.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)