Ruang tamu
Reka bentuk dapur-ruang tamu: bagaimana untuk membuat pedalaman bersepadu bergaya (103 gambar) Reka bentuk dapur-ruang tamu: bagaimana untuk membuat pedalaman bersepadu bergaya (103 gambar)
Berpikir tentang reka bentuk ruang tamu dapur, adalah penting untuk mempertimbangkan bukan sahaja parameter estetik masa depan laman web, tetapi juga fungsinya. Jika diingini, tempat makan dan kerja boleh dipisahkan menggunakan perabot dan hiasan.
Bagaimana untuk memilih sofa untuk ruang tamu?Bagaimana untuk memilih sofa untuk ruang tamu?
Perabot berlengan membolehkan anda dengan betul, dengan mudah mengatur masa lapang. Bilik lukisan adalah bilik yang dimaksudkan untuk penerimaan tetamu. Oleh itu, adalah penting untuk memilih perabot yang boleh dipercayai. Bagaimana untuk melakukannya - baca terus.
Ruang gaya gaya loteng - kebebasan pemikiran kreatif dengan sentuhan kilang (29 gambar)Ruang gaya gaya loteng - kebebasan pemikiran kreatif dengan sentuhan kilang (29 gambar)
Ruang gaya gaya loteng - pilihan personaliti kreatif bersedia untuk pendekatan yang tidak konvensional untuk hiasan rumah. Pada masa yang sama, loteng adalah salah satu gaya dalaman yang paling mahal.
Bagaimana untuk menggunakan jam dinding di pedalaman ruang tamu? (33 foto)Bagaimana untuk menggunakan jam dinding di pedalaman ruang tamu? (33 foto)
Masa-masa apabila jam dinding berfungsi secara eksklusif di ruang tamu di ruang tamu telah tenggelam ke masa lalu. Kini ini adalah elemen hiasan sepenuhnya, tidak menggunakan keupayaan yang merupakan peninggalan yang besar.
Sofa-sofa - wajah moden perabot antik (25 foto)Sofa-sofa - wajah moden perabot antik (25 foto)
Sofa sofa selesa dan padat sesuai untuk hampir semua gaya dan dimensi bilik. Ukurannya yang kecil dan ketiadaan punggung dan lengan tangan menjadikannya sifat yang sangat penting bagi pangsapuri kecil.
Ruang tamu berkilat: idea cemerlang untuk reka bentuk dalaman (22 foto)Ruang tamu berkilat: idea cemerlang untuk reka bentuk dalaman (22 foto)
Ruang tamu berkilat boleh menjadi wadah cahaya dan udara: permukaan reflektif dengan pendekatan yang mahir dapat menjadikan bilik itu luas dan ringan. Perkara utama ialah dengan betul menggabungkan perabot dengan tekstur yang berbeza.
Gaun yang bergaya di ruang tamu: bagaimana untuk memilih yang betul (30 gambar)Gaun yang bergaya di ruang tamu: bagaimana untuk memilih yang betul (30 gambar)
Pereka moden menawarkan dada pelbagai bentuk, warna dan saiz ke ruang tamu. Aksesori ini akan melengkapkan pandangan keseluruhan bilik dan akan menjadi tempat yang bagus untuk menyimpan perkara-perkara kecil yang menyenangkan.
Wenge ruang tamu: kemewahan ascetic (24 foto)Wenge ruang tamu: kemewahan ascetic (24 foto)
Ruang tamu dalam gaya kengerian tidak hanya menghiasi rumah dan merupakan subjek kebanggaan pemilik. Dia bersedia untuk berubah menjadi lebih baik di semua bidang. Menginap di pedalaman seperti itu, anda boleh ...
Niche di ruang tamu: ciri-ciri susun atur (25 gambar)Niche di ruang tamu: ciri-ciri susun atur (25 gambar)
Niches di pedalaman ruang tamu hari ini semakin popular, dan terdapat banyak pilihan untuk kegunaan mereka. Mereka boleh menjadi utilitarian dan estetik. Dalam bidang kecil, anda boleh meletakkan sesuatu (TV, ...
Ruang tamu dengan tingkap bay - pemandangan moden seni bina purba (28 foto)Ruang tamu dengan tingkap bay - pemandangan moden seni bina purba (28 foto)
Sangat sukar untuk menghiasi ruang tamu dengan tingkap teluk, tetapi di sini ada rahsia. Sebagai contoh, di tingkap bay anda boleh mengatur zon selesa untuk pihak teh.
Dinding sudut di ruang tamu: penyelesaian reka bentuk moden untuk kehidupan yang selesa (22 foto)Dinding sudut di ruang tamu: penyelesaian reka bentuk moden untuk kehidupan yang selesa (22 foto)
Untuk mengubah ruang salah satu bilik utama di dalam rumah, lebih baik membeli dinding sudut di ruang tamu. Reka bentuk mereka membolehkan anda menyusun "zon mati", meningkatkan ruang, sambil meninggalkan banyak ruang kosong ...
Muatkan lebih banyak lagi

Ruang Tamu: Ciri Utama

Bagi ruang tamu di dalam rumah atau apartmen, bilik yang terbesar diagihkan secara tradisinya. Dalam praktiknya, seringkali diperlukan untuk menganjurkan ruang untuk menerima tetamu dan menghabiskan masa lapang di premis yang berbeza dalam bentuk dan saiz.Selain itu, sebagai gambaran keseluruhan bilik, yang akhirnya boleh menjadi ruang tamu, menunjukkan bahawa mereka boleh mempunyai senarai ciri-ciri seni bina tertentu.

Apa yang boleh menjadi ruang tamu

Terdapat banyak teknik reka bentuk yang membantu mewujudkan ruang keluarga yang bertindak sebagai zon untuk menerima tetamu dan perayaan, di ruang pelbagai saiz dan parameter reka bentuk. Premis sedemikian adalah:
 • kecil, terhad, di mana anda boleh menempatkan satu kawasan rekreasi bersama dengan teater rumah dan satu set perabot kerusi rehat yang selesa;
 • premis besar membolehkan anda memilih kawasan yang berasingan untuk meja makan, sofa, kerusi-kerusi dengan pawagam dan meja pendirian, zon hiburan di mana pelbagai jenis alat muzik dipasang;
 • digabungkan, sambil menggabungkan ruang tamu dengan ruang makan, dapur atau kawasan pintu masuk, yang membolehkan anda mendapatkan ruang terbuka yang besar, dibuat dalam arah gaya tunggal;
 • dua tingkat, ketika ruang tamu tradisional di rumah negara di tingkat kedua mengalir ke teras terbuka, dipisahkan dari ruang utama oleh partisi kaca, yang dapat dipindahkan jika perlu.
Di ruang tamu rumah-rumah negara yang besar, salah satu dinding boleh menjadi kaca sepenuhnya atau menjadi tingkap kaca berwarna, dan bilik-bilik ruang tamu yang tinggi boleh mempunyai pelbagai jenis siling pelbagai peringkat dengan pencahayaan. Di samping itu, bilik-bilik ruang tamu boleh berbeza-beza bukan sahaja dalam saiz, tetapi juga dalam bentuk, yang boleh:
 • persegi;
 • segi empat tepat;
 • bujur;
 • pusingan.
Berapa banyak kawasan fungsional yang boleh dijangkakan dan bagaimana untuk menyusun unsur perabot dan hiasan dengan betul bergantung kepada kawasan, ketinggian dan bentuk bilik yang disediakan untuk ruang tamu.

Pelbagai gaya dan arah dalam reka bentuk ruang tamu

Anda boleh mendapatkan gambaran lengkap tentang gaya apa untuk menghiasi ruang tamu di rumah atau apartmen jika anda melihat melalui katalog, yang membentangkan gambar-gambar premis rumah yang representatif dari arah gaya yang berbeza:
 • sentiasa bergaya, tidak kehilangan aristokrasinya dan rasa yang sempurna dari klasik, dipenuhi dengan cetakan stucco, cermin dalam bingkai diukir dengan elemen penyaduran, gangsa dan hiasan porselin, objek seni;
 • seni deco yang elegan dan berfungsi, minimalism, konstruktivisme - mudah dan pada masa yang sama gaya yang canggih, dengan perabot yang diperbuat daripada kayu dan sofa semula jadi di kulit asli, dilengkapi dengan model audio dan video yang paling moden;
 • gaya romantis, gaya negara, Provence dan gaya pedesaan, yang dicirikan oleh penggunaan kain yang disemak dan cetakan bunga, kayu tua pada fasad perabot, stuko kasar dan banyak periuk dengan tanaman hidup;
 • gaya Mediterranean, laut atau pantai penuh dengan angin segar, dalam reka bentuk yang mereka gunakan bahan-bahan yang mengingatkan struktur semulajadi batu, pasir, spesies pokok, perabot rotan, upholsteri sofa, kerusi-kerusi dan produk tekstil dari kain linen dan kapas dalam warna pastel cahaya;
 • Interior teknologi dengan karakter maskulin, seperti techno, hi-tech dan perindustrian, berbanding dengan gaya lain kelihatan sangat ringkas, dan dibezakan dengan penggunaan sebilangan besar elemen logam dan struktur, permukaan kaca, perabot bentuk mudah;
 • berwarna-warni dan unik oriental, african, cina mexican, gaya jepang yang dipenuhi dengan barang-barang hiasan eksotik, perabot yang dibuat dari bahan semula jadi, bukan tradisional, lukisan etnik dan objek seni;
 • boho dan kitsch, dalam reka bentuk yang mereka gunakan kombinasi warna dan struktur yang paling tidak dijangka daripada bahan yang berlainan;
 • gabungan, menggabungkan keping perabot dan dekorasi dari era yang berbeza dan trend gaya;
 • Loteng demokratik dengan perabot dalam bentuk tong, kotak kayu, lampu industri dan dinding yang menyerupai kerja keras mentah.
Setiap pilihan reka bentuk mendapati peminatnya dan membolehkan anda membuat penyelesaian dalaman individu untuk ruang tamu, yang akan membawa banyak emosi positif dan keseronokan estetik kepada pemilik dan tetamu dan menekankan rasa baik pemilik ruang tamu.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)