Bilik kanak-kanak
Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: cara berkesan mengatur (103 gambar) Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: cara berkesan mengatur (103 gambar)
Pembibitan untuk dua kanak-kanak dibuat dengan mengambil kira keunikan konfigurasi ruang dan mengikut keinginan penduduk muda. Matlamatnya adalah untuk meningkatkan prestasi bilik ergonomik.
Hiasan nurseri asal: apa yang ditawarkan pereka moden (95 foto)Hiasan nurseri asal: apa yang ditawarkan pereka moden (95 foto)
Apabila memikirkan hiasan untuk bilik kanak-kanak, anda perlu mengingati dua peraturan. Pertama, hiasan haruslah murah. Dan kedua, untuk membuatnya Anda hanya perlu menggunakan bahan semulajadi.
Kanak-kanak dalam gaya laut: pilihan dan tips profesional (53 foto)Kanak-kanak dalam gaya laut: pilihan dan tips profesional (53 foto)
Pengembaraan semulajadi jenis kelab-kelab boleh menjadi hadiah selamat datang untuk kanak-kanak - ia merupakan platform mudah untuk bermain, belajar dan bersiar-siar. Adalah penting untuk menguruskan ruang dan mematuhi langkah ...
Susun atur kanak-kanak: kami melengkapkan bilik dengan betul (104 foto)Susun atur kanak-kanak: kami melengkapkan bilik dengan betul (104 foto)
Apabila kanak-kanak berada dalam keluarga, sangat penting bahawa rancangan kanak-kanak sesuai untuk umurnya dan memenuhi keperluan keselamatan. Pembentukan jiwa kanak-kanak bergantung kepada bagaimana ruangan ini direka dengan betul.
Bilik kanak-kanak di apartmen satu bilik: ruang peribadi untuk orang yang kurang gelisah (55 gambar)Bilik kanak-kanak di apartmen satu bilik: ruang peribadi untuk orang yang kurang gelisah (55 gambar)
Pembibitan di apartmen satu bilik direka menggunakan teknik gaya, ujian masa, dan penyelesaian moden.
Kanak-kanak 10 persegi. m: bagaimana untuk membuat bilik yang selesa dan bergaya di dalam bilik kecil (56 foto)Kanak-kanak 10 persegi. m: bagaimana untuk membuat bilik yang selesa dan bergaya di dalam bilik kecil (56 foto)
Bilik kanak-kanak dalam 10 meter persegi. m adalah ruang yang agak kecil, tetapi ia juga boleh digambarkan dengan gaya dan rasa. Penyelesaian yang sangat baik dalam perkara ini akan menjadi teknik pengezonan, di mana ...
Bilik untuk kanak-kanak yang baru lahir: bagaimana menjadikan ruang selesa, selamat, estetika menyenangkan (60 foto)Bilik untuk kanak-kanak yang baru lahir: bagaimana menjadikan ruang selesa, selamat, estetika menyenangkan (60 foto)
Apakah yang patut menjadi ruang untuk bayi? Apa yang perlu diambil kira semasa merancang dan melengkapkan bilik untuk bayi yang baru lahir? Pilihan reka bentuk untuk bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak perempuan dan lelaki yang baru lahir.
Bilik kanak-kanak dalam gaya Provence: bagaimana untuk meningkatkan kekasih bidang lavender (58 foto)Bilik kanak-kanak dalam gaya Provence: bagaimana untuk meningkatkan kekasih bidang lavender (58 foto)
Bilik kanak-kanak di gaya Provence mempunyai bahan dalaman dan semulajadi cerah, yang akan sangat berguna untuk kanak-kanak.
Apa bentuk bilik kanak-kanak moden seperti untuk seorang gadis? (51 foto)Apa bentuk bilik kanak-kanak moden seperti untuk seorang gadis? (51 foto)
Betapa bahagia masa kecil anak perempuan anda bergantung pada berapa banyak anaknya akan dimiliki. Jika bilik itu cerah dan moden, maka anak di dalamnya akan merasa ...
Bilik untuk budak lelaki: pilih hiasan, perabot, hiasan dan tema (55 foto)Bilik untuk budak lelaki: pilih hiasan, perabot, hiasan dan tema (55 foto)
Bilik kanak-kanak untuk budak lelaki perlu menggembirakan tuannya. Reka bentuknya dipikirkan terperinci terkecil sehingga anak itu tumbuh dengan sihat dan berkembang dengan baik.
Kertas dinding kanak-kanak: kriteria untuk pilihan yang tepat (52 foto)Kertas dinding kanak-kanak: kriteria untuk pilihan yang tepat (52 foto)
Wallpaper kanak-kanak yang popular dalam susunan dalaman untuk generasi muda, model menonjol untuk fungsi dan komponen estetik mereka.
Muatkan lebih banyak lagi

Bilik kanak-kanak: jenis, gaya, pilihan reka bentuk

Bilik kanak-kanak adalah tempat di mana kanak-kanak tidak hanya tidur, tetapi juga bermain, belajar dan terlibat dalam kreativiti, jadi ia perlu dilengkapi dengan semua perabot yang diperlukan, mudah dan selesa, dan juga sepenuhnya mematuhi citarasa bayi. Katalog luas perabot, bahan hiasan terang dan elemen hiasan membolehkan anda pada asalnya merancang bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk satu atau dua kanak-kanak.Perbandingan gaya dalaman dan kaedah hiasan untuk bilik untuk kanak-kanak lelaki, kanak-kanak perempuan atau kanak-kanak heteroseksual akan membolehkan anda memilih pilihan reka bentuk yang terbaik.

Ciri-ciri reka bentuk bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki, perempuan atau kanak-kanak heteroseksual

Terlepas dari jumlah anak dan jantina mereka, bilik kanak-kanak itu harus dihiasi dengan warna hangat dan cerah dan dihiasi dengan unsur-unsur terang. Walau bagaimanapun, bergantung kepada jantina kanak-kanak, warna yang berbeza harus digunakan semasa menghias bilik. Ciri-ciri reka bentuk bilik bergantung kepada jantina anak dan usianya. Gambaran keseluruhan cara yang paling berjaya untuk menghiasi bilik kanak-kanak:
  • Untuk seorang gadis. Terlepas dari usia, gadis suka nada bunga, jadi hiasan ruangan putih, merah jambu, ungu, kuning dan oranye akan menjadi solusi yang sangat baik. Adalah lebih baik untuk mereka bentuk bilik remaja dalam warna-warna neutral, dan bilik gadis kecil dengan unsur-unsur hiasan yang cerah. Di dalam bilik dua kanak-kanak perempuan, anda boleh menggunakan warna yang berbeza untuk zon bilik.
  • Untuk budak lelaki. Bilik lelaki dianjurkan untuk dibuat dalam sukan, laut, gaya koboi atau semangat perjalanan. Kanak-kanak seperti elemen praktikal dan berfungsi di kawasan pedalaman. Anda boleh menggunakan putih, biru, biru, hijau, kuning, merah atau oren. Bilik untuk kanak-kanak lelaki yang berbeza dapat dizonkan dengan perabot warna atau praktikal.
  • Untuk kanak-kanak heteroseksual. Perkara yang paling sukar ialah mengatur bilik untuk seorang lelaki dan seorang gadis. Adalah disyorkan untuk memilih palet warna neutral. Anda boleh menggunakan merah, oren, kuning, hijau, putih, dan juga zon bilik untuk dua kanak-kanak dengan warna yang berbeza. Anda boleh membahagikan bilik menjadi dua zon untuk setiap anak secara individu atau memperuntukkan satu zon untuk tidur, dan yang kedua untuk permainan dan belajar. Katil boleh digunakan sebagai katil single atau dua tingkat.
Ruang peribadi adalah penting untuk setiap kanak-kanak, dan bilik kanak-kanak harus direka sesuai dengan selera peribadi bayi.

Gaya reka bentuk untuk bilik kanak-kanak

Terdapat pelbagai pilihan reka bentuk untuk bilik kanak-kanak, yang bergantung kepada jantina, usia dan keutamaan peribadi kanak-kanak. Bilik bayi harus praktikal, selesa dan selesa, dan juga menekankan keperibadian anak. Varieti gaya bilik kanak-kanak:
  • Marin. Pilihan yang baik untuk bilik seorang lelaki dari mana-mana umur. Gaya ini menggabungkan putih, biru dan biru. Pedalaman dihiasi dengan sauh, penampar dan unsur-unsur lain dalam gaya laut. Anda boleh menggunakan dada untuk menyimpan perkara. Gadis itu boleh dihiasi dengan gaya marin romantis dalam warna biru lembut.
  • Provence atau negara. Bilik kanak-kanak dalam gaya ini mewujudkan suasana yang tenang, menenangkan dan menyenangkan, yang begitu penting dalam kehidupan sibuk kanak-kanak moden. Gaya ini termasuk warna pastel dan motif bunga. Pedalaman sedemikian sesuai untuk bilik untuk kanak-kanak perempuan dari sebarang umur.
  • Klasik Selalunya, bilik kanak-kanak direka dengan gaya klasik. Bilik ini dihiasi dengan warna putih, merah jambu dan warna pastel yang lain. Ia menggunakan perabot kayu, pencahayaan yang elegan, mencetak stuko di siling, permaidani lembut dan lantai semula jadi kayu.
  • Bahasa Inggeris Penyelesaian yang sangat baik adalah untuk merancang bilik kanak-kanak dari mana-mana umur dan jantina. Gaya bahasa Inggeris sama dengan yang klasik, tetapi berbeza dengan penggunaan warna yang lebih cerah dan lebih menarik, contohnya warna merah, batu bata dan burgundy kelihatan baik. Langsir besar, sebilangan besar tekstil dan bantal, permaidani berbulu adalah ciri-ciri gaya bahasa Inggeris.
  • Pirate. Gaya ini sesuai untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan aktif. Anda boleh menghiasi bilik dalam gaya ini dengan mana-mana warna. Gabungan bata, biru dan putih akan kelihatan hebat.Gaya lanun harus termasuk objek bergaya, contohnya, roda stereng kapal, saber, dada, kompas. Dinding boleh ditarik dari peta lautan dan lautan.
Bahan kemasan moden membolehkan anda membuat reka bentuk nurseri secara kualitatif dalam apa jua gaya. Ia cukup untuk menunjukkan imaginasi, dan juga mengambil kira keinginan anak untuk mewujudkan bilik yang selesa dan berfungsi untuk tidur, bersantai dan belajar.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)