Pangsapuri satu bilik
Gaya menarik pangsapuri satu bilik: pilihan terbaik (120 foto) Gaya menarik pangsapuri satu bilik: pilihan terbaik (120 foto)
Membuat apartmen satu bilik supaya ia cantik dan selesa adalah tugas yang tidak remeh. Tetapi tepat untuk ini, terdapat gaya yang boleh diambil sebagai asas.
Pangsapuri dua bilik pelbagai fungsi dari odnushka: pilihan dan prospek (56 foto)Pangsapuri dua bilik pelbagai fungsi dari odnushka: pilihan dan prospek (56 foto)
Idea untuk membuat sekeping kopeck dari odnushka dapat sepenuhnya direalisasikan hanya jika pada awalnya betul pendekatan penyediaan projek. Ia harus mengambil kira kawasan premis dan keperluan teknikal untuk versi siap.
Khrushchev satu bilik boleh menjadi rumah yang selesa: menasihat profesional (79 foto)Khrushchev satu bilik boleh menjadi rumah yang selesa: menasihat profesional (79 foto)
Sekiranya anda mempunyai Khrushchev satu bilik, terlalu dekat untuk memenuhi keperluan gaya dan fungsi, jangan putus asa: kami akan memberitahu anda cara membuat projek yang kompeten dan mengamalkannya.
Pangsapuri studio moden dengan 40 meter persegi. m: bagaimana untuk melengkapkan rumah yang sesuai (113 foto)Pangsapuri studio moden dengan 40 meter persegi. m: bagaimana untuk melengkapkan rumah yang sesuai (113 foto)
Pangsapuri studio purata adalah 40 meter persegi. m boleh menjadi perumahan yang selesa dan bergaya, sesuai untuk orang tunggal, pasangan muda, keluarga dengan anak-anak. Terdapat ruang yang cukup untuk reka bentuk zon berfungsi yang diperlukan, perkara utama adalah betul ...
Kami hidup dengan rasa: bagaimana untuk menguruskan perabot di pangsapuri satu bilik (57 foto)Kami hidup dengan rasa: bagaimana untuk menguruskan perabot di pangsapuri satu bilik (57 foto)
Apabila memikirkan bagaimana untuk mengatur perabot di apartmen satu bilik, jangan terlepas teknik reka bentuk yang berjaya - zon, penggunaan objek pelbagai fungsi sejagat, dan pengelompokan.
Bilik kanak-kanak di apartmen satu bilik: ruang peribadi untuk orang yang kurang gelisah (55 gambar)Bilik kanak-kanak di apartmen satu bilik: ruang peribadi untuk orang yang kurang gelisah (55 gambar)
Pembibitan di apartmen satu bilik direka menggunakan teknik gaya, ujian masa, dan penyelesaian moden.
Reka bentuk bergaya apartmen satu bilik: rahsia susun atur yang berjaya (57 foto)Reka bentuk bergaya apartmen satu bilik: rahsia susun atur yang berjaya (57 foto)
Reka bentuk apartmen satu bilik tidak membayangkan pelbagai idea, kerana meter persegi yang terhad, tetapi pendekatan yang betul untuk zon akan mewujudkan kawasan pedalaman di mana ia akan menjadi benar-benar selesa.
Bilik tidur di pangsapuri satu bilik: petua-petua yang baik untuk mengatur (60 foto)Bilik tidur di pangsapuri satu bilik: petua-petua yang baik untuk mengatur (60 foto)
Sekiranya anda tidak mahu bilik tidur di sebuah pangsapuri satu bilik untuk dipamerkan di khalayak ramai, tetapi tidak bersedia untuk membina dinding, fikirkan zonasi rasional.
Idea asal untuk pangsapuri satu bilik: bagaimana mengejutkan tetamu dan hidup dengan selesa (52 foto)Idea asal untuk pangsapuri satu bilik: bagaimana mengejutkan tetamu dan hidup dengan selesa (52 foto)
Dalam apartmen satu bilik, ia akan menjadi selesa untuk semua ahli keluarga kecil, jika betul untuk menyusun ruang di dalamnya dan menyingkirkan semua yang diperlukan. Malah di odnushka standard anda boleh membuat pedalaman yang selesa di ...
Reka bentuk satu bilik Khrushchev: kami membuat apartmen bergaya dari kediaman sederhana (50 foto)Reka bentuk satu bilik Khrushchev: kami membuat apartmen bergaya dari kediaman sederhana (50 foto)
Kadang-kadang sangat sukar untuk memilih reka bentuk Khrushchev satu bilik, supaya pedalaman kelihatan segar dan moden. Sebabnya adalah saiz kecil pangsapuri dan susun atur lama. Walau bagaimanapun, pereka mempunyai beberapa cadangan.
Bilik Pangsapuri Satu Bilik: SorotanBilik Pangsapuri Satu Bilik: Sorotan
Pelbagai idea dalaman untuk apartmen studio. Contoh gaya, warna dan pelaksanaan keseluruhan.
Muatkan lebih banyak lagi

Pangsapuri satu bilik: bagaimana untuk melengkapkan kawasan kecil

Apartmen satu bilik berbanding apartmen studio dibahagikan kepada zon oleh sekatan pegun. Bilik ini termasuk dapur, koridor, bilik mandi, bilik, dan kadang-kadang dapur. Selalunya kediaman berukuran kecil mempunyai balkoni atau loggia. Saiz pangsapuri satu bilik biasa digunakan untuk menjadi 28-32 m2, pada masa akan datang kawasan itu meningkat. Pada masa ini, kawasan odnushka boleh mencapai 65.2 m2, di mana dapur sekurang-kurangnya 7 m2. Kawasan kecil menimbulkan masalah besar dengan penempatan barang rumah tangga, susunan perabot dan, sebagai peraturan, interior yang membosankan dan membosankan.

Layout

Walaupun kawasan kecil, apartmen bersaiz kecil boleh diubah menjadi rumah yang selesa, berfungsi, menarik. Keselesaan dan keaslian boleh dibuat dengan bantuan susun atur yang kompeten, gamut warna dan hiasan yang dipilih dengan betul. Apa-apa pilihan yang akan menyelamatkan wilayah, meningkatkan secara visual, dan penempatan barang-barang perabot yang sepatutnya menjadi penyelesaian terbaik bagi pemilik sebuah apartmen dengan kawasan kecil. Untuk membuat kemudahan dan keselesaan, anda boleh menggunakan petua berikut:
 • kesatuan kawasan fungsional dalam satu bilik, iaitu penciptaan ruang terbuka, dengan pengecualian bilik mandi;
 • pelebaran tingkap yang melebar untuk cahaya yang lebih semula jadi untuk menjadikan bilik kelihatan lebih luas;
 • penggunaan main cahaya: siling putih, dinding cahaya dan lantai gelap;
 • penggunaan beberapa peranti pencahayaan tempatan dan lampu belakang secara berasingan untuk semua segmen fungsi bilik;
 • gloss di siling;
 • beberapa cermin di dinding;
 • menyingkirkan perkara yang tidak perlu;
 • penggunaan hiasan dinding berfungsi untuk menampung beberapa barang;
 • perabot terbina dalam.
Untuk pengezonan bahagian-bahagian berfungsi bilik, perabot modular hendaklah digunakan. Adalah sesuai untuk menggunakan buku rak buku dua sisi sebagai partition.

Gaya di pedalaman

Untuk pangsapuri kecil, tidak semua gaya dalaman sesuai. Yang paling sesuai dengannya adalah:
 • Klasik Dalam gaya ini, perkadaran, sifat semula jadi, bentuk tetap dihormati. Dinding dihiasi dengan warna hangat, kertas dinding yang diperbuat dari kertas atau kain, parket lebih sesuai untuk lantai.
 • Minimalisme Berbeza dalam kesederhanaan bentuk, sudut tepat dan bilangan objek minimum. Untuk reka bentuk dinding, pelbagai jenis bahan mentah digunakan, termasuk kayu, bata, plaster. Warna yang digunakan adalah cahaya, terutamanya dengan asas yang berbeza. Blind diletakkan di atas bukaan tingkap.
 • Perancis Gaya yang menyatukan ruang melalui perobohan partition antara semua bilik. Akuarium, rak, skrin bertindak sebagai partition. Barang perabot gaya Eropah digunakan pelbagai fungsi, menduduki kawasan minimum.
 • Vanguard. Gaya yang diketahui oleh semua orang adalah kombinasi yang tidak sepadan. Di sini anda boleh menunjukkan imaginasi yang tidak terkawal, menggabungkan warna tepu cerah dan pelbagai bentuk. Dinding boleh dicat dengan pelbagai warna tanpa menggunakan warna yang membosankan. Pemandangan unik bilik ini dibuat dengan langsir cerah, elemen perabot yang menarik, laminasi yang berbeza.
 • Fungsionalisme Sesuai untuk reka bentuk pangsapuri kecil dalam gaya fungsionalisme. Gaya tidak menanggung aksesori, lukisan dan barangan lain yang tidak membawa beban fungsian. Hanya elemen praktikal yang diperlukan untuk keselesaan dan kesenangan yang digunakan. Kawasan tambahan muncul kerana meja lipatan, sofa, kerusi, perabot pengubah.
 • Hebat bergaya. Pilihan belanjawan untuk sebuah apartmen kecil. "Lusuh cantik" adalah nama gaya dengan cara yang berbeza. Adalah sesuai untuk menggunakan perabot lama, yang boleh, contohnya, dicat putih, decoupage, iaitu, khusus umur, menggunakan pasir. Di tengah-tengah gaya adalah pelbagai aksesori, bahan lembut, sebilangan besar bunga dalam dan tentu saja kekacauan kreatif.
Anda boleh memilih beberapa gaya lain yang sesuai untuk perumahan kecil atau gabungan beberapa, semuanya bergantung pada cita rasa pemilik dan ahli keluarganya dan keupayaan kewangan. Mewujudkan dalaman yang berfungsi, moden dan selesa dalam perumahan bersaiz kecil adalah tugas yang agak sukar, tetapi pereka berjaya mengatasinya.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)