Pedalaman
Reka bentuk dapur-ruang tamu: bagaimana untuk membuat pedalaman bersepadu bergaya (103 gambar) Reka bentuk dapur-ruang tamu: bagaimana untuk membuat pedalaman bersepadu bergaya (103 gambar)
Berpikir tentang reka bentuk ruang tamu dapur, adalah penting untuk mempertimbangkan bukan sahaja parameter estetik masa depan laman web, tetapi juga fungsinya. Jika diingini, tempat makan dan kerja boleh dipisahkan menggunakan perabot dan hiasan.
Bahagian parti dalaman di pedalaman: gambaran keseluruhan jenis, teknologi dan bahan (113 gambar)Bahagian parti dalaman di pedalaman: gambaran keseluruhan jenis, teknologi dan bahan (113 gambar)
Partisi dalaman menarik kepelbagaian mereka, dengan bantuan mereka, anda berjaya menewaskan bilik yang luas dengan membahagikannya kepada beberapa segmen, atau menjadikan ruang Khrushchev lebih praktikal dan selesa.
Interior putih dalam gaya yang berbeza: berapa serba boleh adalah warna putih? (110 foto)Interior putih dalam gaya yang berbeza: berapa serba boleh adalah warna putih? (110 foto)
Ramai di antara kita, ketika memikirkan pembaikan, ingin membuat pedalaman berwarna putih, tetapi mereka tidak boleh berani melakukannya. Terdapat pendapat bahawa warna putih adalah terlalu tidak praktikal dan kompleks. Ini adalah salah faham yang popular, jadi ...
Interior gelap: kemewahan gelap atau bangsawan hitam (30 foto)Interior gelap: kemewahan gelap atau bangsawan hitam (30 foto)
Pedalaman gelap disukai oleh orang-orang kreatif dan semua orang yang menghargai kemewahan dan eksklusif. Dengan betul memukul tekstur dan nada, aksen yang dipilih dengan mahir, semua orang akan dapat menjadikan pangsapuri mereka benar-benar bergaya.
Interior yang halus dan elegan dalam warna-warna terang (31 foto)Interior yang halus dan elegan dalam warna-warna terang (31 foto)
Pedalaman cahaya sangat popular pada setiap masa dan dalam semua gaya. Warna yang menarik kelihatan menjadikan ruang lebih besar, lebih tinggi dan cerah. Di dalam bilik sedemikian lebih mudah untuk bernafas dan lebih menyenangkan untuk menghabiskan malam.
Tandas negara yang selesa: bagaimana untuk membina dengan tangan anda sendiri (22 photos)Tandas negara yang selesa: bagaimana untuk membina dengan tangan anda sendiri (22 photos)
Kehadiran tandas di pondok musim panas ditentukan oleh keperluan manusia. Setelah menyediakan tandas musim panas, pemilik kediaman musim panas akan menerima tandas yang selesa dan selesa, yang akan dikunjungi oleh seluruh keluarga dan tetamu.
Radiator air: kualiti dan kebolehpercayaan diperiksa bukan sahaja mengikut masa (22 gambar)Radiator air: kualiti dan kebolehpercayaan diperiksa bukan sahaja mengikut masa (22 gambar)
Peranti klasik untuk pemanasan ruang adalah radiator air. Mereka berada di hampir setiap rumah dan sering dijumpai di pejabat. Bergantung kepada bahan dari mana mereka dibuat, mereka akan berbeza ...
Rak lantai: kaedah pemasangan, kelebihan dan kemungkinan kontra (22 foto)Rak lantai: kaedah pemasangan, kelebihan dan kemungkinan kontra (22 foto)
Semakin banyak, di pangsapuri anda boleh menemui radiator lantai. Reka bentuk mudah mereka membolehkan anda meletakkan unit di mana-mana bilik rumah dan topeng sesuai dengan pedalaman.
Radiator dinding - pilihan yang boleh dipercayai untuk peranti pemanasan dan unsur bukan standard pedalaman (23 foto)Radiator dinding - pilihan yang boleh dipercayai untuk peranti pemanasan dan unsur bukan standard pedalaman (23 foto)
Seperti namanya, radiator dinding dipasang di dinding, tetapi tidak selalu di bawah tingkap. Ia boleh menjadi elektrik atau dikuasakan oleh pemanasan pusat.
Radiator Bimetal: dua logam untuk kualiti yang lebih baik (20 foto)Radiator Bimetal: dua logam untuk kualiti yang lebih baik (20 foto)
Radiator Bimetal adalah kombinasi yang baik dari dua logam yang berbeza untuk shell dalaman dan luaran. Seperti tandem dibenarkan untuk mencapai ciri-ciri teknikal yang tinggi dan hayat perkhidmatan yang panjang.
Radiator aluminium: kelebihan dan kelainan (20 foto)Radiator aluminium: kelebihan dan kelainan (20 foto)
Digantikan oleh sistem besi-cast kaedah pemanasan premis datang radiator aluminium. Pemanas sedemikian digunakan secara meluas dalam pelbagai ruang tujuan. Walau bagaimanapun, untuk memilih sistem pemanasan yang betul, ia perlu ...
Muatkan lebih banyak lagi

Interior moden: pilihan reka bentuk dan gaya

Interior rumah langsung memberi kesan kepada kehidupan, perasaan dan perasaan diri kita sendiri. Ia mendedahkan bukan sahaja keinginan peribadi pemilik tetapi juga citarasa, tabiat, gaya hidupnya.Kita boleh katakan dengan pasti bahawa pedalaman rumah itu merupakan gambaran lengkap pemiliknya.

Gaya Reka Bentuk Popular

Terdapat gaya yang banyak, kajian yang akan mengambil masa yang agak lama. Antara yang paling dicari:
 • Loteng Ia adalah gaya minimalis dengan ruang bebas yang cukup. Ia mudah dikenali dengan tingkap besar, siling tinggi dan perabot mudah dengan fungsi yang tinggi. Juga, ia dicirikan dengan zon kontras, melengkapkan dengan teknologi moden. Pada masa yang sama, hiasan adalah sederhana, ia mungkin menggunakan aksen asal, seperti kerja keras atau grafiti.
 • Minimalisme Dari nama gaya itu, menjadi jelas bahawa ia dilakukan dengan menggunakan sejumlah kecil perabot dan elemen hiasan. Atas sebab ini, gaya ini sangat bermanfaat untuk bilik-bilik kecil, yang boleh dilihat secara visual kerana warna cahaya, geometri, bentuk dan garis mudah.
 • Provence. Kisah cinta "Provence" dibentuk oleh warna pastel, banyak hiasan, bunga. Perabot ini dibezakan dengan kehadiran objek retro atau butiran yang dibuat menggunakan teknik "antik".
 • Klasik Gaya klasik dicipta oleh perancangan langsung, parket atau lantai batu, siling tinggi. Hiasan ini didominasi oleh bahan semula jadi, sekatan palet. Ciri khas dalam bentuk lajur, acuan stuko, lilin, patung, juga menentukan gaya ini.
Ini bukan senarai lengkap kawasan yang digunakan di pedalaman rumah. Setelah mempertimbangkan katalog, yang pasti ada pereka, anda boleh membiasakan diri dengan pilihan lain.

Bahan yang Berkenaan

Untuk menghiasi ruang rumah, semua bahan yang dihasilkan secara semulajadi dan buatan digunakan - dari kayu dan granit kepada logam dan plastik. Bahan tersebut mungkin:
 • tekstil dan seramik sebagai bahan hiasan bergaya Provencal;
 • krom dan permukaan keluli, sering digunakan dalam gaya "loteng";
 • kayu dan batu - bahan baku umum yang digunakan untuk banyak bidang, khususnya, "Provence", serta klasik.
Jenis sedia ada / jenis bahan mentah memberikan peluang untuk mencipta imej dalaman yang dibezakan oleh keaslian dan sentuhan individu mereka.

Reka bentuk etnik

Antara gaya, ada pilihan yang timbul berdasarkan ciri-ciri kebangsaan. Antaranya menonjol:
 • Amerika. Pedalaman adalah ringkas dan berfungsi, dengan dominasi warna semulajadi, serta kekurangan sempadan yang jelas di angkasa. Seringkali, perabot terletak di tengah-tengah bilik;
 • Bahasa Inggeris Untuk membuatnya, gunakan perabot yang diperbuat daripada bahan semula jadi, palet warna hangat, mahogany untuk pembuatan papan skirt dan cornice, wallpaper gelap, serta barang-barang dalaman (patung-patung, bantal kecil, lukisan);
 • Jepun Antara bahan yang digunakan, mereka lebih suka rotan, buluh, gunny, seperti warna pilihan - ceri, warna coklat-merah jambu. Perabot yang rendah, almari yang dipasang, penggunaan skrin juga elemen gaya yang tidak boleh diketepikan;
 • Scandinavian. Ia mempunyai dinding putih, perabot kayu, kadang-kadang rotan, lampu yang lebih baik, tirai cahaya;
 • Afrika Secara umumnya, gaya yang terkawal dengan kehadiran butir-butir terang, tiruan yang sama di bawah kulit haiwan, topeng, patung-patung tematik. Kuning, terakota, nada coklat berlaku.
Hampir setiap kebangsaan mempunyai gaya tersendiri, kerana penciptaannya adalah ciri budaya dan tradisi.

Ciri khas

Setiap gaya mempunyai perbezaannya sendiri. Faktor penentu ialah:
 • warna warna. Ciri-ciri keputusan reka bentuk boleh dikesan dengan membuat perbandingan antara gaya Oriental dan Perancis.Untuk pilihan pertama, warna terang dipilih, jenis kedua ditarik dalam warna pastel.
 • lokasi dan jumlah perabot. Jika pereka mengesyorkan menggunakan gaya klasik dan Amerika di pangsapuri besar dan rumah negara, maka "minimalism" sesuai untuk ruang kecil kerana jumlah perabot kecil.
 • bahan yang digunakan. Walaupun gloss glossy, permukaan cermin, butiran bersalut krom adalah elemen konstituen untuk gaya berteknologi tinggi, gaya negara dilakukan secara eksklusif dengan bahan semula jadi (kayu, batu, tanah liat, buluh).
Pelbagai gaya muncul dalam semua keindahan dan kemungkinan reka bentuk tanpa had. Perkara utama adalah memilih tepat arah yang membolehkan anda berasa selesa dan harmoni.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)