Luar
Pedalaman untuk gadis itu adalah gabungan organik fungsi bilik dan perangai pemilik (54 foto) Pedalaman untuk gadis itu adalah gabungan organik fungsi bilik dan perangai pemilik (54 foto)
Adalah dipercayai bahawa pedalaman untuk gadis pertama harus sesuai dengan watak tuan rumah. Orang romantis akan suka gaya cahaya seperti Provence, pencinta kombinasi yang ketat akan menghargai klasik, pemimpi aktif akan mendapati diri mereka dalam pedalaman trend gabungan.
Rumput terulung: bagaimana membuat laman web anda sempurna (20 foto)Rumput terulung: bagaimana membuat laman web anda sempurna (20 foto)
Rumput bergulung digunakan untuk memperbaiki kedua-dua lokasi yang sangat kecil dan wilayah yang luas. Ini adalah cara yang mudah dan mudah untuk memberi warna kepada mana-mana kawasan.
Jenis jubin untuk socle, kelebihan dan ciri peletakannya (23 foto)Jenis jubin untuk socle, kelebihan dan ciri peletakannya (23 foto)
Ruang bawah tanah adalah bahagian bawah bangunan bangunan, yang memerlukan perlindungan dari kelembapan dan kerusakan mekanikal. Untuk tujuan ini, salah satu jenis jubin kuat dan tahan lama boleh digunakan.
Jubin untuk kolam: buat dasar laut (21 foto)Jubin untuk kolam: buat dasar laut (21 foto)
Ubin untuk kolam renang bukan sahaja indah dan bergaya, tetapi terutamanya selamat. Dari betapa kuat dan tidak licin, selamat tinggal di kolam bergantung.
Jubin muka: kemungkinan tanpa had untuk mewujudkan fasad yang hebat (21 foto)Jubin muka: kemungkinan tanpa had untuk mewujudkan fasad yang hebat (21 foto)
Jubin muka boleh mengubah mana-mana bangunan. Sesetengah jenis kemasan juga melaksanakan fungsi penebat. Pilih jenis bahan penamat dengan penuh perhatian.
Jubin serai: bagaimana memilih pilihan yang paling sesuai? (26 foto)Jubin serai: bagaimana memilih pilihan yang paling sesuai? (26 foto)
Jubin serambi berbeza dari yang anda boleh letakkan di dalam rumah. Ia sepatutnya mempunyai beberapa kualiti dan memenuhi beberapa kriteria penting.
Pasir jubin: ciri, kelebihan, aplikasi (23 foto)Pasir jubin: ciri, kelebihan, aplikasi (23 foto)
Jubin pasir adalah bahan yang berpatutan untuk hiasan jalan taman, trotoar dan taman permainan. Bahan menarik dengan kepraktisan dan kemudahan pemasangan, pelbagai. Jubin pasir polimer mudah bertolak ansur dengan fros yang teruk, tidak menyerap kelembapan, ...
Paving slabs untuk kediaman musim panas: bagaimana membuat pilihan yang tepat (24 foto)Paving slabs untuk kediaman musim panas: bagaimana membuat pilihan yang tepat (24 foto)
Untuk memastikan pergerakan yang selesa di sekitar plot peribadi, adalah perlu bahawa papak membuka untuk kediaman musim panas bukan sahaja cantik, tetapi tahan lama dan tepat. Memiliki penunjuk rintangan tinggi, ia akan membolehkan anda bergerak di atasnya ...
Melakukan landskap sendiri: bagaimana untuk memulakan dan bagaimana untuk menyelesaikannya? (33 foto)Melakukan landskap sendiri: bagaimana untuk memulakan dan bagaimana untuk menyelesaikannya? (33 foto)
Sukar untuk tidak melakukan landskap yang dirancang dengan tangan anda sendiri, tetapi untuk membuat pelan yang akan berbeza dalam keaslian, keberanian dan gaya.
Font untuk mandi: jenis, ciri-ciri utama dan ciri-ciri pemasangan (24 foto)Font untuk mandi: jenis, ciri-ciri utama dan ciri-ciri pemasangan (24 foto)
Fon untuk mandi dianggap sebagai resort kesihatan yang sebenar, sifat wajib dari "upacara mandi". Itulah sebabnya pilihan reka bentuk ini perlu diambil dengan segala kesungguhan.
Lampu suria: penyelesaian moden yang semua orang akan suka (30 gambar)Lampu suria: penyelesaian moden yang semua orang akan suka (30 gambar)
Peranti pencahayaan untuk kotej musim panas, yang dikuasakan oleh tenaga matahari, akan menjadikan hidup lebih mudah dan juga membawa pesona istimewa kepada reka bentuk landskap tapak. Pengeluar moden menawarkan banyak pilihan.
Muatkan lebih banyak lagi

Jenis dan ciri-ciri luaran moden

Bahagian luar - penampilan seni atau seni bina bangunan satu tingkat atau berbilang cerita, memberikan komposisi nilai estetika khas. Reka bentuk kompleks seni bina memainkan peranan penting, ia membolehkan untuk menyelesaikan sejumlah matlamat pragmatik dan artistik.Hari ini, reka bentuk exteriors juga menyeluruh seperti hiasan bilik di rumah. Malah, mana-mana syarikat reka bentuk bersedia untuk menawarkan katalog penyelesaian unik atau untuk membangunkan satu projek individu yang memberikan estetika kepada mana-mana bangunan.

Pemandangan luar dengan jenis bangunan

Pengelasan yang paling mudah dari luar: reka bentuk bangunan satu tingkat dan berfungsi dengan kompleks bertingkat. Juga, arah dalam reka bentuk bangunan boleh dibahagikan kepada dua kategori berikut:
 1. Reka bentuk luar bangunan rumah persendirian;
 2. Reka bentuk bangunan swasta.
Penampilan rumah yang sempurna membolehkan anda membuat reka bentuk landskap yang hebat di laman web ini, dan melengkapkan kedudukan estetik di dalam rumah. Untuk bangunan awam, bahagian luar mewujudkan kedudukan estetik tertentu dan menarik pelanggan berpotensi (fungsi pengiklanan).

Gaya bangunan

Seperti penyelesaian dalaman, bahagian luar bangunan hanya boleh dibangunkan dalam konsep gaya khusus. Perbandingan bekalan arah khusus untuk bahagian dalam rumah dan untuk reka bentuk fasad struktur mungkin mustahil untuk dibuat dengan teliti. Gaya utama reka bentuk luaran:
 • Ethno
 • Hi-tech;
 • Minimalisme;
 • Moden;
 • Gothic
 • Baroque
 • Klasik;
 • Negara
 • Gaya eko.
Setiap gaya mempunyai skema warna sendiri, gabungan hiasan, ciri-ciri reka bentuk. Ia juga perlu diperhatikan bahawa bahagian luar mana-mana bangunan boleh dibentangkan dalam reka bentuk laconic atau dihiasi dengan struktur tambahan yang kompleks.

Pemandangan luar mengikut trend

Eksterior, seperti penyelesaian dalaman, sentiasa mengalami perubahan. Ia mengubah dan menyesuaikan diri dengan trend baru, trend semasa, trend fesyen. Hari ini adalah selamat untuk mengatakan bahawa reka bentuk kompleks seni bina dibahagikan kepada dua bidang utama. Berikut adalah gambaran ringkas setiap satu daripada mereka:
 1. Pendekatan moden menggunakan inovasi teknikal;
 2. Gaya eko, yang melibatkan penggunaan bahan dan komposisi semula jadi yang sangat mudah, "dekat dengan alam semula jadi."
Peralatan komputer, sistem penyaman udara, perlindungan teknikal rumah, elemen penyimpanan tenaga akan menjadikan rumah lebih moden dan selesa dari sudut pandangan teknikal. Semua alat secara organik melihat keistimewaan modenisme, minimalisme, konstruktivisme. Komponen semulajadi (kehijauan, serpihan asli pelepasan, salutan telus, hiasan dinding tertentu) memberikan bangunan keistimewaan dan rasa damai yang istimewa.

Bahagian luar bangunan seni bina: komponen utama

Bahagian luar, serta komposisi dalaman, membentuk banyak elemen. Selain itu, komposisi itu sendiri terdiri daripada komponen tertentu yang menjadikan "wajah rumah" itu. Bahagian luar bangunan boleh dibahagikan kepada dua komponen:
 • Facade (hiasan fasad memainkan peranan penting);
 • Kumpulan masuk (sejenis "kad lawatan" mana-mana rumah persendirian atau bangunan pentadbiran).
Jika kita bercakap tentang restoran, rumah perdagangan, hotel dan kompleks pentadbiran, kita perlu menyebut satu lagi elemen penting - visualisasi jenama. Biasanya ini adalah prasasti bercahaya terang yang mendedahkan intipati jenama.

Jenis luar mengikut jenis bahan penamat

Asas luar mana-mana adalah fasad yang dihiasi. Untuk membuat komposisi organik, direka bentuk dalam gaya tertentu, banyak bahan penamat digunakan. Jenis kemasan yang membentuk komposisi khas luaran:
 • Lembaran Profesional;
 • Sisi;
 • Stucco;
 • Kaca;
 • Blockhouse
 • Pokok;
 • Batu buatan;
 • Batu semulajadi;
 • Jubin porselin;
 • Bata;
 • Jubin
 • Membentuk cermin;
 • Pilihan gabungan.
Setiap gaya mempunyai set bahan sendiri. Stucco dan batu adalah baik dalam komposisi klasik. Kaca, papan tepi dan papan beralun kelihatan secara organik di luar dalam gaya Art Nouveau. Pokok ini memberi penekanan kepada idea-idea asas mengenai trend eko.

Mengenai kumpulan masuk

Kumpulan masuk memainkan peranan penting di luar rumah isi rumah mewah dan di pelbagai kompleks membeli-belah dan hiburan. Kami bercakap tentang lokasi pintu dan pendekatan mudah (atau akses) kepada mereka. Semua elemen komposisi harus membentuk sistem organik tunggal. Mereka juga membentuk imej, menetapkan nada dan mood tertentu, membolehkan anda dengan cepat mengenal pasti status sosial pemilik pangsapuri kediaman atau bangunan komersial, untuk mengkaji rasa dan pilihan asas mereka yang terlibat dalam reka bentuknya.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)