Tandas
Pembaikan tandas panel: transformasi cepat tanpa perbelanjaan tambahan (52 foto) Pembaikan tandas panel: transformasi cepat tanpa perbelanjaan tambahan (52 foto)
Membaiki diri dengan tandas dengan panel tidak memerlukan kemahiran profesional: semua yang diperlukan adalah pilihan panel yang kompeten, alat set minimum dan pematuhan yang teliti terhadap arahan.
Wallpaper dalam tandas: reka bentuk yang cepat dan praktikal dari bilik mandi (104 foto)Wallpaper dalam tandas: reka bentuk yang cepat dan praktikal dari bilik mandi (104 foto)
Wallpaper di dalam tandas sebagai cara dekorasi yang mudah dan anggaran adalah relevan di kalangan kebanyakan para peniaga idea-idea praktikal untuk reka bentuk dalaman. Untuk memahami bagaimana untuk memilih lukisan hiasan di bilik mandi, ia patut menjelajah ...
Jubin untuk tandas: bagaimana untuk memilih dan meletakkan sendiri (62 foto)Jubin untuk tandas: bagaimana untuk memilih dan meletakkan sendiri (62 foto)
Jubin untuk tandas datang dalam pelbagai warna, jenis dan warna, dan anda boleh meletakkannya dengan cara yang berbeza. Hasilnya akan menjadi unik, terutamanya jika anda mendekati proses secara kreatif.
Tandas berwarna: kemungkinan pewarnaan di bilik mandi (22 foto)Tandas berwarna: kemungkinan pewarnaan di bilik mandi (22 foto)
Toilet klasik dibentangkan dalam warna putih, tetapi untuk membuat desain yang bergaya dan luar biasa dari kamar mandi, Anda dapat menggunakan tandas berwarna terang.
Kerusi tandas - satu peranti mudah dengan fungsi yang tidak biasa (25 gambar)Kerusi tandas - satu peranti mudah dengan fungsi yang tidak biasa (25 gambar)
Tempat duduk tandas moden bukan sekadar sebahagian daripada reka bentuk, kadang-kadang ia adalah perabot pelbagai fungsi yang menjadikan kehidupan manusia lebih selesa dan lebih mudah.
Mangkuk tandas serpihan: ciri dan kelebihan reka bentuk (21 foto)Mangkuk tandas serpihan: ciri dan kelebihan reka bentuk (21 foto)
Jika anda menyusun penarafan permintaan pengguna di Persekutuan Rusia untuk mangkuk tandas, bergantung pada jenis saluran masuk ke pembetung, maka di tempat pertama akan terdapat peralatan yang sama jenis lantai dengan saluran serong.
Tandas hitam di pedalaman - wajah baru di paip (20 foto)Tandas hitam di pedalaman - wajah baru di paip (20 foto)
Tandas hitam di pedalaman bilik mandi adalah penyelesaian asli yang berkesan. Ini adalah pilihan hebat untuk reka bentuk dalam gaya seni noir atau berteknologi tinggi, moden atau glamor. Terdapat banyak model mangkuk tandas hitam di pasaran, di ...
Mangku tandas padat: peranti dan kelebihan mudah (26 foto)Mangku tandas padat: peranti dan kelebihan mudah (26 foto)
Mencari yang sangat baik untuk bilik mandi kecil akan menjadi mangkuk tandas padat. Ia berbeza dalam dimensi sederhana dan reka bentuk yang mudah. Pelbagai bentuk dan warna akan membolehkan anda memilih model untuk sebarang parameter.
Hatches paip: bagaimana untuk berjaya menyembunyikan komunikasi (20 foto)Hatches paip: bagaimana untuk berjaya menyembunyikan komunikasi (20 foto)
Jika sebelum penetasan paip di apartmen berada di depan, kini mereka cuba menyembunyikan unsur komunikasi ini. Mereka boleh disembunyikan dengan jubin, meninggalkan pintu khas untuk akses, atau menyembunyikan perabot.
Pemegang kertas tandas: pilihan standard dan idea asal (21 foto)Pemegang kertas tandas: pilihan standard dan idea asal (21 foto)
Pemegang kertas tandas adalah aksesori bilik mandi yang penting. Pemilihan semua komponen yang betul akan memberikan penampilan menarik ke seluruh ruangan.
Peranan paip - penyamaran bergaya (20 gambar)Peranan paip - penyamaran bergaya (20 gambar)
Tutup paip adalah reka bentuk pelbagai fungsi yang sangat baik dan penyelesaian estetik indah untuk tandas.
Muatkan lebih banyak lagi

Tandas di pedalaman rumah moden: aspek asas

Tandas moden boleh menjadi saiz dan bentuk yang berbeza, kadang-kadang ia digabungkan dengan tab mandi, dalam kes lain mereka ditinggalkan sebagai ruang bebas. Walau bagaimanapun, unsur utama dan utama bilik ini ialah tandas. Dari bagaimana cara memilih modelnya dengan betul, selesa tinggal di apartmen secara keseluruhan akan bergantung. Kajian produk kami akan membantu anda memilih model yang sesuai untuk anda.

Borang

Apabila memilih tandas, pertama sekali, perhatian diberikan kepada bentuk produk. Komponen utama tandas adalah tangki dan mangkuk siram.Bentuk model yang paling biasa:
 • Pelawat. Tetapkan pada sudut yang melindungi daripada percikan dan titisan. Sesetengah model mempunyai corong sempit yang menghalang percikan.
 • Berbentuk piring. Model ini mempunyai platform di dalam, di mana air sentiasa terletak. Ini menghalang percikan, tetapi banyak air diperlukan.
 • Berbentuk corong. Produknya kelihatan seperti hidangan, air di corong sentiasa, tetapi kurang digunakan untuk pembilasan.
Model visor menjadi terima kasih kepada sistem anti-percikan. Dengan jenis siram, tandas dibahagikan kepada jiwa dan aliran. Jenis pertama berbeza di mana air merebak di sekitar lilitan, menyediakan pemurnian maksimum. Cara untuk menyambung ke pembetung adalah menegak dan mendatar. Pilihan bergantung pada ciri-ciri bilik.

Jenis pemasangan

Tandas dihasilkan dalam tiga versi: lantai, gantung dan dinding.

Lantai

Model mempunyai penampilan menarik dan ciri-ciri yang sangat baik. Boleh dibuat dengan tangki sudut. Kit termasuk kedua-dua tangki saliran dan sistem pemasangan tersembunyi. Kelebihan model lantai adalah seperti berikut:
 • pelbagai produk;
 • pemasangan mudah;
 • kesederhanaan dalam operasi;
Di samping itu, kos model sedemikian agak berpatutan.

Outboard

Dengan jenis ini di dalam rumah, anda boleh membuat bahagian dalaman yang asli. Dalam produk ini, tangki itu tersembunyi di belakang dinding palsu. Keuntungan dari tandas gantung termasuk:
 • kesederhanaan dan kemudahan penjagaan;
 • kekurangan mekanisme penangguhan;
 • peningkatan visual dalam bilik;
 • kemungkinan reka bentuk lantai yang luar biasa.
Kelemahannya termasuk kesukaran pemasangan dan harga mahal berbanding dengan produk lantai.

Dilampirkan (dinding)

Model tandas baru telah mendapat populariti berkat beberapa kelebihan:
 • tangki longkang tersembunyi;
 • bentuk kerangka;
 • penampilan cantik.
Panel hiasan yang dilampirkan kepada peralatan yang dipercayai menyembunyikan sistem komunikasi dan kecacatan dinding yang timbul akibat pemasangan.

Klasifikasi bahan

Tandas diperbuat daripada pelbagai bahan. Kesemuanya mempunyai kelebihan:
 • Gerabah. Mereka sangat memerlukan kerana harga yang rendah. Bahan dipecat dan disalut dengan bahan yang meningkatkan kekuatan dan menurunkan keliangan. Permukaan berliang dengan mudah menyerap kotoran dan tidak begitu mudah dibersihkan.
 • Porcelain. Tandas yang cantik, kuat dan tahan lama mempunyai liang-liang kecil dan tidak menyerap kelembapan. Produk tidak memerlukan penjagaan khas. Tandas mahal.
 • Keluli. Pelbagai bentuk luar biasa dihasilkan. Hebat untuk dalaman tersuai. Model-model ini tahan lama, tahan kerosakan, mudah dibersihkan, tetapi sangat mahal.
 • Daripada batu buatan. Bahan ini terdiri daripada cip batu semulajadi dan pelbagai aditif. Produk disalut dengan bahan khas yang melindungi mereka dari kerosakan, penyerapan bau dan kotoran.
 • Batu semulajadi. Model tahan lama dan menarik mempunyai permukaan yang sangat baik, berat berat dan mudah rosak.
 • Plastik Dibuat daripada akrilik dengan gentian kaca dan lapisan resin untuk kekuatan yang tinggi. Permukaan licin menyimpan dari pencemaran dan bau, menjadikan pembersihan lebih mudah. Malangnya, ia takut suhu tinggi dan mudah rosak.
Pilihan agak luas, bergantung pada pilihan dan dompet pembeli.

Gaya pelaksana

Peralatan paip adalah sebahagian daripada pedalaman. Ia adalah perlu bahawa tandas dalam gaya sesuai untuk reka bentuk keseluruhan bilik. Produk boleh didapati dalam dua gaya utama.

Gaya klasik

Gaya ini popular pada setiap masa. Tandas klasik adalah halus, elegan, berfungsi, dengan hiasan yang baik. Mereka sesuai dengan sempurna ke dalam bahagian dalaman retro, mempunyai mangkuk yang mudah, pembilasan kuat.Pemasangan adalah cepat dan mudah. Model Itali, yang dianggap sebagai puncak seni reka bentuk, sangat memerlukan. Mereka diperbuat daripada bahan elit, berkualiti tinggi dan luar biasa cantik. Karya-karya ini sememangnya tidak murah.

Gaya moden

Model yang dibuat dalam gaya moden menarik perhatian mereka dalam reka bentuk mereka. Mereka adalah ringkas, pelbagai fungsi dan mempunyai banyak kelebihan:
 • Menyimpan kertas tandas.
 • Mempunyai pancuran mandi.
 • Pemanasan automatik air ke suhu badan manusia.
 • Selalunya mempunyai pengering udara.
 • Pembasmian kuman dan pembersihan peralatan.
Fungsi dikawal menggunakan alat kawalan jauh. Di samping itu, terdapat model dengan suhu kerusi laras, muzik, penyahbauan. Di samping tandas berwarna putih, hitam dan berwarna dipasang di bilik mandi. Dalam katalog pengeluar anda boleh melihat model yang dihiasi, dengan tekstur seramik, lukisan, perhiasan. Produk moden boleh dipilih untuk mana-mana dalaman bergaya: Provence, hi-tech, gabungan, loteng, minimalism. Setelah memahami fungsi, bentuk, jenis pemasangan dan gaya tandas, anda boleh dengan mudah memilih produk yang diingini. Adalah sangat penting bahawa tandas sesuai harmoni ke bahagian dalam tandas atau bilik mandi.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)