Hiasan nurseri asal: apa yang ditawarkan pereka moden (95 foto)

Sekiranya anda mahu anak-anak anda mempunyai zaman kanak-kanak yang sebenar, bayar perhatian yang sama untuk menghiasi bilik mereka sebagai membeli hadiah, merawat manis dan bersantai bersama-sama. Seorang kanak-kanak menghabiskan banyak masa di dalam bilik anaknya, jadi dia harus selesa, cantik dan cerah. Anda tidak boleh dihadkan hanya untuk melukis dinding dan meletakkan lamina, anda perlu membuat hiasan yang cerah dan menarik.

Hiasan untuk kanak-kanak dengan kanopi

Hiasan salun dengan rasuk

Beige Nursery Decor

Hiasan untuk kanak-kanak putih

Hiasan untuk kanak-kanak turquoise

Kami menghias dinding di dalam bilik kanak-kanak

Terdapat beberapa cara untuk menghiasi dinding di tapak semaian. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan pelapis yang berbeza, yang paling popular ialah:

 • kertas dinding kertas;
 • kertas dinding foto;
 • lukisan dinding.

Ini adalah bahan-bahan yang murah dan mesra alam yang sesuai untuk tempat tidur. Kertas kertas dinding dan cat membiarkan udara melalui, yang menghalang pembentukan acuan, dan anda boleh mencetak gambar atau imej mana-mana watak dongeng kegemaran kanak-kanak anda pada kertas dinding foto. Kertas dinding dan cat, sebaliknya, latar belakang untuk hiasan utama nurseri. Apabila kertas dinding dipadatkan, anda boleh berfikir secara serius tentang bagaimana untuk menghiasi tapak semaian.

Hiasan untuk kanak-kanak dalam huruf kayu

Hiasan untuk kanak-kanak hitam

Hiasan untuk klasik kanak-kanak

Hiasan salun dengan kertas dinding bunga

Hiasan oleh pokok kanak-kanak

Nurseri hiasan untuk gadis remaja

Hiasan untuk kanak-kanak perempuan

Dinosaur kanak-kanak hiasan

Pembiakan hiasan di rumah

Untuk menghiasi dinding di bilik kanak-kanak moden, anda boleh menggunakan:

 • poster dengan aksara kegemaran anda;
 • surat kelantangan;
 • pelekat dan pelekat;
 • lukisan;
 • cat kesan papan hitam;
 • subjek tematik.

Perkara paling murah yang akan anda lakukan ialah menghiasi dinding di tapak semaian menggunakan poster. Anda boleh membuat beberapa gambar besar wira atau atlet kegemaran anak-anak perempuan kegemaran anda untuk anak anda. Mereka boleh digantung di atas katil atau di atas meja.

Hiasan untuk kanak-kanak dari papan

Hiasan saman untuk dua

Hiasan nurseri dua warna

Hiasan untuk kanak-kanak dengan katil dua tingkat

Hiasan taman kanak-kanak eklektik

Hiasan taman kanak-kanak gaya eko

Hiasan untuk kanak-kanak dengan tingkap bay

Hiasan untuk kanak-kanak dari dirasai

Hiasan untuk kanak-kanak

Reka bentuk indah bilik kanak-kanak boleh dilakukan dengan bantuan pelekat dan pelekat. Dalam syarikat khusus anda bersedia untuk mencetak imej apa pun. Sebagai contoh, di dalam bilik anak perempuan, pokok dongeng yang besar dengan burung boleh dilekatkan ke dinding di atas dinding, dan rumah burung yang cerah boleh dipaku. Anda boleh mencipta seluruh sudut untuk anak anda: letakkan lantai permaidani meniru rumput hijau, meletakkan sebuah pondok, perabot kayu lucu. Anda boleh memesan imej di dinding teddy bear, kereta perlumbaan atau mana-mana yang lain dalam format 3d.

Hiasan untuk kanak-kanak dengan bendera

Hiasan untuk kanak-kanak

Hiasan taman kanak-kanak gaya Perancis

Hiasan bola sepak untuk kanak-kanak

Hiasan bunga hiasan kanak-kanak

Hiasan dinding dengan lukisan kanak-kanak di bandar

Hiasan dinding untuk papan slate kanak-kanak

Idea Hiasan Bilik Kanak-Kanak

Idea Hiasan Bilik Mainan

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk budak lelaki boleh dilakukan dengan cat yang meniru papan hitam. Ia meliputi salah satu dinding secara keseluruhan atau sebahagiannya dan digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan. Anda boleh menulis dan melukis dengan krayon berwarna, dan apabila anda letih - cuma memadamkan segala-galanya, dan anda akan mendapat papan ketat, walaupun sedikit kejam. Di dalam bilik lelaki, ini akan kelihatan sangat sejuk.

Hiasan yang sempurna untuk bilik kanak-kanak perempuan adalah lukisan cerah di dinding. Ia dilakukan dengan cat khas dan mahal, tetapi ia juga kelihatan hebat. Ia akan menjadi kasihan bagi anda untuk melukis lukisan ini kemudian, oleh itu adalah lebih baik untuk melakukannya di bilik kanak-kanak kemudian - bayi tidak mungkin menghargainya, dan, dengan pasti, dia akan mahu menambahnya dengan seninya sendiri.

Pilihan reka bentuk untuk bilik kanak-kanak boleh digabungkan dengan kertas dinding foto. Adalah penting untuk tidak terbawa-bawa, dan jika mereka merapikan bilik, maka tidak lebih daripada 35% daripada jumlah kawasan. Jika mereka mengambil terlalu banyak ruang, kanak-kanak akan bosan dengan segera. Anda boleh menggunakan pelekat pada dinding mural yang mudah dan sama-sama baik terpaku dan dikeluarkan.Bergantung kepada perubahan hobi kanak-kanak, menempah pelekat dinding bertema dan mengubahnya lebih kerap, maka mereka pasti tidak akan bosan dengan kanak-kanak itu.

Hiasan dinding berjalur bilik kanak-kanak

Bilik Hiasan Bilik Kanak-kanak

Bilik Hiasan Dinding Bilik Kanak-kanak

Hiasan bilik gaya kanak-kanak Provence

Hiasan bilik hiasan ottoman

Hiasan kawasan kerja bilik kanak-kanak

Hiasan bilik kanak-kanak berwarna-warni.

Hiasan bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak heteroseksual

Hiasan perabot dengan lukisan bilik kanak-kanak

Huruf volumetrik boleh menjadi elemen menarik dari hiasan anak-anak. Biasanya, ibu bapa berhenti atas nama anak atau beberapa ungkapan dengan makna. Perlu difahami bahawa surat-surat seperti itu akan menjadi sekeping pedalaman yang penuh, dan bagi mereka adalah perlu untuk menyerlahkan dinding yang rata-rata. Sekiranya bilik kecil dan semuanya berantakan dengan perabot, jangan mengambil ruang kecil di dinding dengan huruf.

Hiasan Bilik Kanak-Kanak Gaya Negara

Gambar bilik kanak-kanak hiasan

Hiasan dinding untuk gambar bilik kanak-kanak

Hiasan bilik kanak-kanak dengan laci dada

Hiasan bilik kanak-kanak tema ruang

Hiasan Bilik Kanak-kanak dengan Permaidani

Hiasan bilik kanak-kanak berwarna merah

Hiasan bilik kanak-kanak dengan dinding merah

Hiasan Bilik Kanak-kanak dengan Katil

Kami membuat lantai dan siling

Memikirkan pilihan reka bentuk untuk bilik kanak-kanak, anda perlu memberi perhatian bukan sahaja kepada dinding, tetapi juga ke lantai dan siling. Di sini anda juga boleh menerima beberapa idea asal. Bahan-bahan mesra alam mesti diletakkan di atas lantai. Sudah tentu, lamanite atau linoleum tidak takut terhadap apa-apa pengaruh luaran, tetapi bahan-bahan toksik digunakan dalam pengeluaran mereka. Ia adalah perlu untuk memilih pengilang dengan berhati-hati. Di dalam bilik bayi yang baru lahir, anda boleh meletakkan parket - bahan yang semulajadi.

Untuk tapak semaian, mereka memilih salutan tambahan yang berbeza. Tikar getah biasanya diletakkan di kawasan permainan. Anda boleh berjalan pada mereka tanpa alas kaki, mereka tidak membiarkan air melalui dan mempunyai penebat bunyi yang tinggi. Berhampiran katil anda perlu meletakkan permaidani lembut dengan longgokan tinggi - kaki anda di atasnya pasti tidak akan membekukan.

Hiaskan siling di tapak semaian dengan berhati-hati. Apabila mereka bentuk, anda perlu bersedia untuk fakta bahawa dalam beberapa tahun ia akan perlu diubah. Anda boleh memesan siling regangan dengan plot menarik. Hari ini, mana-mana imej boleh digunakan untuk kanvas: awan berwarna-warni, bandar yang hebat, peta langit berbintang atau dunia, istana sihir.

Untuk menghiasi siling, anda juga boleh menggunakan pelekat yang diperbuat daripada emas, kertas pelekat sendiri. Hiasan kanak-kanak-kanak-kanak dan menarik kanak-kanak untuk ini. Potong bintang yang besar dengannya dan gam itu ke siling. Walau bagaimanapun, jika anda tidak bersedia untuk eksperimen, lebih baik tidak untuk menghiasi siling, tetapi cat dengan warna neutral.

Hiasan Bilik Bilik Kanak-Kanak

Bilik kanak-kanak candelier hiasan

Hiasan untuk bilik lelaki dengan perabot coklat

Hiasan bilik kanak-kanak untuk budak lelaki dengan warna biru

Hiasan untuk bilik lelaki

Hiasan bilik anak-anak Attic

Hiasan bilik yang besar

Hiasan bilik kanak-kanak dengan perabot

Minimalism style kids room decor

Apa gaya untuk memilih bilik kanak-kanak?

Berpikir tentang idea hiasan bilik kanak-kanak, anda perlu segera membuat keputusan mengenai gaya dalaman. Adalah sangat penting bahawa perabot, hiasan dan barang-barang hiasan dibuat dengan tepat satu keputusan gaya dan tidak bertentangan dengan satu sama lain.

Gaya reka bentuk bilik kanak-kanak berikut adalah popular pada hari ini:

 • klasik
 • marin;
 • Scandinavian
 • bergaya lusuh;
 • negara;
 • Fundamentalisme Inggeris;
 • provensi.

Sudah tentu, di antara mereka terdapat gaya "lelaki" dan "wanita". Skandinavia, klasik atau fundamentalisme sesuai untuk budak lelaki itu, gadis itu akan suka lebih bergaya atau lebih kaya. Tetapi bagaimana jika anda mempunyai dua anak heteroseksual, dan anda perlu membuat bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk dua orang. Di sini anda perlu mencari jalan tengah dan membuat tapak semaian dalam gaya yang tenang, neutral, dan menggunakan hiasan khas untuk setiap kanak-kanak untuk mewujudkan suasana istimewa.

Hiasan Bilik Art Nouveau

Monokrom hiasan bilik bayi

Hiasan dinding bilik kanak-kanak gaya kanak-kanak

Hiasan bilik kanak-kanak gaya kanak-kanak

Pelekat Hiasan Bilik Kanak-kanak

Hiasan bilik kanak-kanak adalah dinding

Hiasan bilik kanak-kanak kecil

Hiasan bilik kanak-kanak dengan niche

Hiasan untuk bilik kanak-kanak dengan gambar volumetrik

Orang tua yang tidak bersedia untuk eksperimen harus memperhatikan gaya klasik. Ini akan menjadi bilik dalam nada kuning dan nada pasir yang tenang, di mana aksen yang terang - biru, hijau, kuning, biru, pasti akan hadir. Perabot kayu dengan kaki yang diukir, karpet dengan longgokan tinggi akan sesuai dengan pedalaman seperti itu, lukisan dalam bingkai besar boleh digantung di dinding. Klasik dicirikan oleh sejumlah besar tekstil. Dekorasi tetingkap di tapak semaian boleh dilakukan dengan langsir dan tulle.

Hiasan bilik kanak-kanak terang

Hiasan Corner Bilik Kanak-Kanak

Pilihan Hiasan Bilik Kanak-kanak

Bilik kanak-kanak hiasan dengan kertas dinding berwarna hijau

Hiasan bilik kanak-kanak hijau

Hiasan bilik kanak-kanak dengan cermin

Hiasan bilik kanak-kanak hiasan

Hiasan bilik kanak-kanak binatang

Hiasi bilik bintang kanak-kanak

Pilihan sejagat untuk seorang gadis dan seorang budak lelaki akan menjadi satu kanak-kanak dalam gaya laut. Dinding putih atau biru, lantai cahaya, sama dengan papan dek terbakar, perabot kayu pelbagai peringkat. Dalam kes ini, anda boleh membuat beberapa hiasan dengan tangan anda sendiri. Di dinding untuk mencari tempat untuk pelekat dalam bentuk ikan, kapal dan alga. Lampirkan tali kapal ke dinding atau siling, menghiasi bingkai kayu untuk gambar dan gambar dengan cengkerang dan bintang laut.Untuk taman semaian gaya laut, anda memerlukan cermin dan jam stereng, langsir biru, penutup katil dan linen biru, serta dunia di atas pendirian kayu.

Anak lelaki juga akan menyukai pembibitan gaya Scandinavia, yang dicirikan oleh unsur-unsur hiasan yang minimum. Dinding, lantai dan siling di pedalaman itu dibuat dalam warna putih, kuning atau biru muda. Terdapat petak yang sentiasa terang: tekstil, tudung lampu, permaidani. Di tingkap di dalam bilik itu, lebih baik untuk menggantung langsir linen tunggal dengan hiasan, dan pada dinding lukisan lucu dalam bingkai putih nipis. Hiasan untuk perabot kanak-kanak gaya Scandinavia adalah mudah. Ia diperbuat daripada birch, pinus atau beech dan disalut dengan cat putih yang tidak toksik.

Hiasan bilik kanak-kanak dengan kertas dinding

Reka bentuk bilik kanak-kanak

Hiasan tetingkap untuk bilik kanak-kanak

Hiasan partisi bilik kanak-kanak

Hiasan bilik kanak-kanak warna peach

Hiasan untuk bilik remaja

Bantal Hiasan Bilik Kanak-kanak

Hiasi bilik kanak-kanak dengan rak

Hiasan bilik kanak-kanak berjalur

Membuat bilik kanak-kanak untuk seorang gadis boleh dilakukan dalam gaya Provence - di pedalaman seperti itu, anak perempuannya pasti akan merasa seperti puteri sebenar. Di samping perabot dalam warna pastel, di dalam bilik ini terdapat banyak tekstil yang comel: kapas dan linen dalam mawar kecil atau lavender. Untuk buaian, anda mesti memerintahkan cahaya yang dicuri dengan renda bersulam. Di taman kanak-kanak Provence, terdapat banyak aksesori dan perkara kecil yang anda ingin pertimbangkan: meja dengan cermin yang diukir, kerusi berlapis kain bunga, kotak dalam mawar untuk buku, dan banyak mainan lembut.

Hiasan bilik kanak-kanak harus, pertama sekali, disukai oleh anak anda, tidak mengganggu dan memberi inspirasi kepadanya. Pelaksanaan gagasan bergantung kepada keupayaan kewangan ibu bapa. Anda boleh membuat bilik dalam warna yang menenangkan dan membuat mood dengan pelekat dinding murah, atau anda boleh membuat bilik dengan gaya yang sama. Eksperimen!

Hiasan dinding dengan lukisan bilik kanak-kanak

Hiasan bilik anak-anak merah jambu

Hiasan untuk bilik kanak-kanak dengan kapal terbang

Hiasan bilik kanak-kanak berwarna kelabu

Hiasan Bilik Kanak-kanak Chic Lusuh

Dekorasi bilik kanak-kanak dengan almari pakaian

Hiasan bilik kanak-kanak moden

Hiasan di dinding bilik kanak-kanak

Hiasan bilik kanak-kanak dengan meja

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)