Hiasan bingkai: rahsia sihir transformasi do-it-yourself (50 foto)

Bingkai gambar yang luar biasa dan tidak biasa tidak murah, dan semua orang mahu menghiasi rumah mereka dengan elemen hiasan yang ketara. Memandangkan unsur-unsur tersebut berfungsi sebagai sejenis bekas untuk kad foto peringatan, saya mahu mereka kelihatan benar-benar layak.

Bunga hiasan bingkai

Hiasan bingkai kayu

Hiasan bingkai foto kupu-kupu

Bingkai hiasan untuk kertas foto

Manik Bingkai Foto Manik

Sekurang-kurangnya sekali dalam seumur hidup, setiap orang berfikir tentang menghias bingkai foto dengan tangannya sendiri. Menukar perkara yang standard ke dalam hiasan kreatif dengan reka bentuk penulis agak mudah.

Hiasan bingkai etnik gaya

Hiasan bingkai kerajang

Manik Bingkai Foto Manik

Bingkai foto hiasan dengan cawangan

Hiasan bingkai foto pokok

Bingkai foto hiasan kanak-kanak

Hiasan bingkai foto tanah liat

Bingkai foto hiasan dengan bunga tiruan

Hiasan bingkai foto pensil

Motif marin

Hiasan bingkai yang paling mudah ditampal menggunakan bahan buatan. Tema marin sentiasa popular. Ramai, pulang dari resort, membawa kerang sebagai kenang-kenangan. Dengan bantuan mereka, anda boleh dengan cepat dan berkesan menghiasi bingkai tersebut.

Sebenarnya, mana-mana cenderamata kecil yang mengumpul habuk di suatu tempat di dalam kotak jauh adalah mudah digunakan untuk membuat pemasangan yang hebat. Sebagai bahan mentah untuk menghias bingkai kayu, kerang, sosok ikan dan kehidupan marin lainnya, busur dalam gaya laut, corak kain, mutiara dan pasir biasa dapat digunakan.

Batu hiasan pada bingkai

Hiasan bingkai cat

Kacang emas

Sekiranya bingkai foto yang tidak mencolok dipenuhi dalam isi rumah, ia boleh diubah dengan hebat menggunakan walnut dan cat emas dalam semburan.

Hiasan masa depan diletakkan di atas kertas dan diseduh dengan banyaknya dari botol. Sebaik sahaja hiasan emas kering, shell perlahan-lahan terpaku pada permukaan bingkai foto. Jika jurang masih berada di atas permukaan kanvas yang dihiasi semasa operasi, mereka dapat bertopeng dengan penyebaran manik-manik warna emas yang sama.

Hiasan bingkai yang dibentuk

Hiasan bingkai logam

Hiasan bingkai foto karton

Bingkai foto hiasan stave

Bingkai buku hiasan foto

Eco-styling untuk estetika

Trend Eko kini sangat popular. Untuk mengubah permukaan bingkai lama anda akan memerlukan bahan yang paling mudah di tangan:

 1. Telur ayam;
 2. Cawangan pokok (terkecil);
 3. Daun kering warna terang;
 4. Benih

Cangkangnya pecah menjadi kepingan kecil. Cawangan pokok dicat putih. Permukaan bingkai foto ditutup dengan gam yang baik dan serpihan kulit telur dipasang dengan berhati-hati. Cawangan putih juga dilampirkan pada tepi bingkai.

Hiasan bingkai nautikal

Rangka hiasan bingkai foto

Hiasan bingkai foto Quilling

Bingkai hiasan untuk reben foto

Hiasan bingkai foto bingkai

Hiasan bingkai foto gaya nautik

Bingkai foto hiasan

Hiasan bingkai foto musim luruh

Hiasan Bingkai Foto Teka-Teki

Memandangkan estetika dan gaya bingkai tersebut, ia boleh digunakan bukan sahaja untuk gambar-gambar. Terdapat banyak idea untuk menyebarkan eko-kebudayaan yang mewah.

Sebagai contoh, di tengah-tengah anda boleh meletakkan shell luar biasa yang besar, membuat pemasangan dari mineral semulajadi. Susunan bunga, herbarium minimalis atau kumbang kering, rama-rama dan haiwan lain kelihatan hebat dalam bingkai tersebut.

Hiasan bingkai kura-kura

Bingkai foto hiasan dengan angka plastik

Hiasan bingkai plastik plastik

Hiasan bingkai gambar bingkai

Hiasan bingkai gambar bingkai

Hiasan bingkai foto tumbuhan

Hiasan bingkai foto ukiran

Bau keselesaan

Meneruskan tema hanya menampal bingkai, elemen hiasan boleh dipilih sepenuhnya tanpa diduga. Anda boleh diilhamkan oleh percubaan kreatif baru dan menyedari idea dan fantasi yang paling gila di tempat paling biasa - di dapur.

Sebagai contoh, bintang anise yang cantik boleh menjadi bahan hiasan mewah. Permukaan ditutup dengan lapisan lem tebal, dengan teliti melampirkan satu asterisk demi satu. Jurang di antara elemen anis boleh diikat dengan teliti dengan unsur-unsur lain. Sebagai contoh, menggunakan biji popi.

Sedikit lebih sukar untuk bekerja dengan tongkat kayu manis. Mereka juga harus diletakkan di kanvas kayu. Kesukaran utama terletak pada hakikat bahawa pekerjaan itu tidak selalu bersesuaian.

Hiasan gaya Patchwork

Daya tarikan vintaj

Gaya gaya "vintaj" menyentuh dan selesa.Idea untuk membuat hiasan hebat untuk foto dengan tangan anda sendiri dikunjungi oleh orang romantis yang ingin membawa sedikit kehangatan ke rumah.

Untuk membuat komposisi vintaj yang layak, anda boleh menggunakan atribut berikut dengan selamat:

 • Renda;
 • Reben;
 • Bunga;
 • Manik;
 • Mutiara;
 • Manik;
 • Tekstil Telus atau padat;
 • Sulaman;
 • Butang
 • Ruffles dan busur.

Nombor dan nisbah unsur mesti dipilih dengan teliti agar tidak mengubah hiasan yang menyentuh ke rasa tidak enak. Kain itu boleh ditampal hanya dengan kain chintz atau rajutan. Cetakan ciri dengan bunga, warna musim bunga, motif hijau dialu-alukan.

Satu lagi idea yang baik adalah untuk menutup kanvas dengan cat ungu dan tutupnya dengan renda. Manik dan butang yang indah diletakkan dengan cara yang huru-hara di atas kain renda.

Hiasan bingkai gaya Provence

Hiasan bingkai butang

Hiasan bingkai foto tekstil

Hiasan bingkai foto kain

Bingkai foto hiasan dengan cawangan

Denim Karismatik

Bingkai menghias dan atribut rumah yang lain tidak mengambil banyak masa dan tidak memerlukan sebarang pelaburan. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan denim lama yang tidak perlu untuk ini.

Jeans dipotong. Permukaan kayu dari bingkai ditutup dengan cincang. Di tepi anda boleh melampirkan bengkak. Ia tidak perlu menggunakan kain yang sama. Gabungan denim dengan unsur kulit kelihatan hebat.

Sekiranya kepingan kulit atau kulit hitam yang tidak diperlukan di dalam rumah, kosong akan dipotong dari kanvas, yang akan membolehkan anda membuat permohonan yang menarik. Untuk bingkai yang sangat istimewa dengan tangan anda sendiri, anda juga boleh membuat susunan bunga kulit cincang dengan melampirkannya ke pangkal bingkai.

Hiasan bingkai kerang

Hiasan bingkai mawar

Lilin pengedap: kehidupan baru bahan mudah

Dari lilin kedap mel, anda boleh membuat elemen hiasan yang luar biasa. Pilih bahan warna dan cap yang berbeza.

Lilin kedap cair ke keadaan separa cair, tetapi tidak mendidih. Kemudian buat beberapa cetakan pada bingkai. Susunannya tidak lengkap tanpa bungkus pembungkus, yang lebih baik untuk mengikat busur atau bahkan bentuk bentuk bunga.

Hiasan gaya Mediterranean

Bingkai foto "hati"

Idea hiasan romantis mencadangkan menggunakan kelengkapan yang menarik, warna-warna terang dan simbol yang sepadan. Rangka "jantung" pasti akan menarik mata orang lain.

Pada kertas latar belakang, anda perlu menarik hati dan memotongnya. Kemudian anda perlu melampirkan kosong ke kertas muka dan bulatan 1 cm lebih. Sekarang kita memotong bahan kerja akhir sekali lagi.

Hiasan bingkai kaca

Pada kertas tebal kami melingkari hati yang kecil dan memotong tetingkap untuk foto masa depan. Kami membetulkan semua kekosongan pada bingkai, cuba mengatur unsur-unsur sebagai mungkin secara organik. Pelbagai hiasan boleh dilekatkan di atas kerangka kertas:

 • Renda;
 • Reben;
 • Bunga kertas dan busur;
 • Mutiara;
 • Butang

Penyemprotan perak atau emas akan membantu memberikan tekstur khas dan gloss "kaya". Perkara utama adalah tidak melupakannya dengan perhiasan.

Hiasan bingkai tekstil

Spring pada rak

Ramai pencinta buatan tangan mencintai bukan sahaja untuk menghiasi unsur dalaman atau membuat pemasangan pereka dengan tangan mereka sendiri, tetapi juga untuk membuat apa yang dipanggil kosong pelbagai jenis. Sebagai contoh, bunga kertas.

Hiasan bingkai kain

Proses yang sangat membina kertas naik atau produk floristik yang lain menenangkan, lagu dengan cara yang damai. Dan jika jumlah yang cukup unsur-unsur tersebut telah terkumpul di dalam rumah, mereka boleh digunakan untuk menghiasi bingkai. Unsur kertas hanya dilampirkan pada bingkai. Selain bunga, anda boleh menggunakan daun kering sebenar, cawangan pokok dicat, busur tekstil atau mutiara.

Hiasan bingkai Spring

Bingkai foto yang bergaya dan eksklusif akan mengambil tempat mereka di rumah, memancarkan kegembiraan, positif dan daya tarikan istimewa. Masa yang dibelanjakan untuk menghiasi item akan membolehkan anda berehat dan melibatkan diri dalam dunia kreativiti yang menarik.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)