Pendiangan dari kotak: hiasan yang indah untuk cuti Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri (51 foto)

Ia bukan rahsia bagi sesiapa sahaja yang tidak hanya membeli kalungan dan kalung, tetapi juga kecenderungan kreatif para pemilik pangsapuri sering membantu untuk mewujudkan kesenangan dan suasana perayaan di rumah, terutama jika tangan dan kadbod yang terampil melekat pada mereka. Hari ini kita akan bercakap tentang bagaimana untuk membuat perapian Tahun Baru keluar dari kotak dengan tangan anda sendiri, tanpa menghabiskan banyak masa, usaha dan wang di atasnya.

Beige Christmas fireplace out of the box

White Christmas fireplace keluar dari kotak

Perapian Krismas di luar kotak dan kertas pembalut

Perapian Krismas di luar kotak hiasan

Perapian Krismas di luar kotak dengan hiasan

Perapian Krismas di luar kotak dan kayu

Perapian Krismas di luar kotak di tapak semaian

Pilihan yang sukar

Sebelum memulakan pembuatan perapian tiruan yang diperbuat daripada kadbod, perlu menentukan tempat penempatannya di rumah. Bentuk geometri bahan kerja, jumlah bahan yang digunakan dan kerumitan kerja bergantung kepada faktor ini. Jadi, apa yang boleh kita bina dari cara improvisasi, iaitu, dari kotak, sebagai contoh, dari TV:

 • Pembinaan jenis dinding. Ini adalah ketika salah satu sisi produk berada dalam hubungan rapat dengan salah satu dinding ruang tamu (nurseri, bilik tidur, dapur - tidak penting, pilihannya adalah milik anda).
 • Perapian sudut keluar dari kotak. Pada pandangan pertama, nampaknya tugas semacam itu bukanlah untuk pemula, tetapi setelah membaca arahan di bawah, anda akan memahami bahawa proses menciptanya agak mudah dan mudah difahami walaupun kepada mereka yang tidak pernah melakukan hiasan rumah.
 • Gerai hari Natal yang dipanggil adalah produk yang menghairankan yang menarik yang mewujudkan suasana percutian tidak kurang daripada pokok Krismas yang berbulu atau bau jeruk. Anda boleh berkenalan dengan kehalusan reka bentuknya pada akhir artikel itu.

Jika anda tidak yakin dengan kebolehan anda, mulailah dengan yang paling mudah. Cobalah terlebih dahulu membuat perapian hiasan yang dipasang di dinding dari kotak kecil.

Perapian Krismas di luar kotak dengan kayu bakar

Perapian Krismas di luar kotak dengan cerobong

Perapian elektrik Krismas di luar kotak

Perapian Krismas keluar dari kotak dan papan lapis

Perapian Krismas dari kotak dan drywall

Perapian Krismas di luar kotak dengan garland

Perapian Krismas dari arahan kotak

Perapian Krismas dari kotak kadbod

Bagaimana untuk membuat perapian palsu dari kadbod?

Untuk memulakan, tentu saja, anda perlu menyediakan alat dan bahan yang anda perlukan dalam kerja anda. Keluarkan kotak besar lama dari pantri. Ia boleh dibungkus dari mesin basuh, TV plasma atau peti sejuk. Keluarkan residu pita pelekat, habuk dan kotoran dari permukaannya, semak integriti. Sekarang cari atribut berikut:

 • Sekeping kertas, penguasa, pensil atau penanda. Kami telah menggabungkan item-item ini ke dalam satu kumpulan, kerana anda akan menggunakannya semasa membuat lakaran. Jangan mengambil kerja tanpa pelan dibuat terlebih dahulu, kerana lukisan yang dibuat dengan baik adalah separuh kejayaan.
 • Pisau alat tulis. Ia akan diperlukan, secara semulajadi, untuk memotong benda kerja di tempat-tempat yang tidak boleh diakses gunting.
 • Pita masker. Ini adalah alternatif yang hebat untuk pita pelekat biasa kami, kerana komposisi digunakan untuk asas kertas. Ia lebih mudah untuk bekerja dengan, ia meninggalkan lebih cepat dan tidak meninggalkan kesan selepas itu.
 • Had sempadan dan papan skirting. Sesungguhnya mereka tinggal bersama kamu selepas pembaikan terakhir. Sudah tiba masanya untuk menggunakannya untuk menghias perapian anda.
 • Gam khas untuk menyambungkan elemen perapian. Selalunya, senegara kita memilih produk jenama "Momen", walaupun jika anda bukan peminat produk ini, membeli produk dari pengeluar lain.
 • Cat berasaskan air putih atau dempul. Arahan secara khusus akan menyebut warna putih, tetapi anda boleh mengambil sebarang nada lain sebagai asas.
 • Berus dan span.Alat ini akan membantu kami menggunakan sebatian pewarna secara lancar dan lancar.

Saya ingin mempunyai perapian di dalam kotak di rumah saya, tetapi saya tidak mempunyai pakej yang sesuai di tangan? Jangan putus asa, di kedai terdekat anda boleh mengambil beberapa kotak kecil dan lem bersama-sama.

Perapian Krismas keluar dari kotak dengan bata

Perapian Krismas di luar kotak di bawah bata

Perapian Krismas di luar kotak

Perapian Krismas di luar kotak merah

Perapian Krismas di luar kotak kotak

Perapian Krismas di luar kotak dengan stuko

Perapian Krismas keluar dari kotak dengan jumbai

Sepuluh langkah untuk berjaya

Anda masih tidak tahu bagaimana untuk membuat perapian di luar kotak? Kemudian kami mencadangkan agar anda membiasakan diri dengan arahan terperinci untuk membuat hiasan rumah yang unik dengan tangan anda sendiri.

 1. Di atas kertas, buat lukisan dapur depan rumah buatan masa hadapan. Di laman web yang ditujukan untuk kerja-kerja jahitan, beratus-ratus pilihan dibentangkan setiap tahun, dari mana ia adalah mudah untuk memilih yang sesuai untuk pangsapuri anda. Pastikan anda perhatikan dimensi bahagian dalam lukisan anda.
 2. Pindahkan susun atur ke kotak kadbod. Untuk kemudahan dan pemahaman, lukis semua garis tambahan dengan pensil, dan yang utama dengan pen atau penanda.
 3. Menggunakan pisau perkelahian tajam atau pemotong, membuat lubang segi empat tepat di bahagian bawah bahan kerja. Ia adalah di bahagian bangunan ini bahawa "api akan terbakar." Berhati-hati dengan gam semua elemen memotong ke bahagian belakang perapian. Jika anda telah memilih kotak yang sangat besar sebagai asasnya, keluarkan semua perkara yang tidak perlu sebagai tidak perlu.
 4. Untuk hiasan lanjut, keluarkan papan skirting dan sempadan yang telah disediakan sebelumnya. Ramai yang sering menggantikannya dengan kertas dinding, filem atau kertas pelekat diri pelekat. Ukur panjang produk dan potong skirting sehingga potongan mempunyai sudut 90 darjah. Ini akan membantu membuat komposisi segi empat tepat atau persegi.
 5. Melekatkan unsur ke dalam kotak mengikut urutan yang anda pilih mengikut lukisan. Selesaikan sudut dengan produk buih, supaya perapian buatan sendiri kelihatan lebih rapi dan elegan. Perhatikan simetri dan menahan godaan untuk mengekalkan hiasan sebanyak mungkin. Harus ada keharmonian dalam segalanya.
 6. Papan kaki boleh dilekatkan ke atas. Penyelesaian sedemikian akan membantu membuat rak. Di kemudian hari anda meletakkan lilin, patung dan menggantung stoking Natal.
 7. Dalam ruang yang terhasil, letakkan asas untuk rak yang dipotong daripada kadbod. Sebuah perapian kotak kadbod hampir siap.
 8. Sekarang asas sudah siap, sudah tiba masanya untuk memulakan lukisan. Biasanya, cat berasaskan air digunakan untuk tujuan ini. Bersedia untuk fakta bahawa lapisan pertama akan menjadi tidak sempurna, oleh itu, selepas komposisi telah benar-benar kering, sekali lagi pergi ke atas semua permukaan dengan berus. Dalam sukar untuk sampai ke tempat, gunakan span. Untuk mencapai kesan salutan buatan orang, gunakan dempul plasterboard. Kemudian kord terakhir akan menjadi pengering rambut bangunan, yang akan memberikan komposisi rupa yang diingini.
 9. Tetapkan perapian di tempat yang betul. Untuk membuatnya sesuai dengan dinding, membuat takik khas di bawah lantai melangkah di bawah.
 10. Sekarang mula menghias ruang yang digunakan untuk perdiangan. Di sini anda boleh gam imej api, meletakkan kayu bakar yang disediakan lebih awal, mengatur lilin atau letakkan garland. Pilihan aksesori hanya berdasarkan imaginasi anda.

Agar produk tersebut dapat digunakan untuk masa yang lama, sebelum memulakan kerja, jangan lupa untuk melekat bahagian bawah kotak dengan pita.

Perapian Tahun Baru keluar dari kotak modular

Perapian Krismas keluar dari kotak dengan acuan

Perapian Krismas dari pemasangan kotak

Perapian Krismas di luar kotak di sudut

Perapian Krismas di luar kotak kecil

Perapian Krismas di luar kotak dengan kaus kaki

Perapian Krismas di luar kotak dengan balak

Bagaimana untuk membuat perapian sudut hiasan?

Pangsapuri anda mempunyai sedikit ruang kosong, tetapi anda benar-benar ingin membuat bilik selesa dengan perapian tiruan? Pembinaan penjuru yang sesuai dengan mudah di mana sahaja datang untuk menyelamatkan. Mereka tidak "makan" ruang hidup yang berguna, tetapi pada masa yang sama kelihatan sangat mengesankan dan bahkan mewah. Apabila mencipta karya sedemikian, perkara-perkara penting berikut harus dipertimbangkan:

 • Untuk memudahkan kerja untuk diri sendiri, pilih kotak kadbod sebagai asas yang sesuai dengan parameter ruang sudut.
 • Lokasi yang sesuai hanya boleh dipanggil apabila anda menetapkan bahan kerja di sana dan memastikan bahawa perapian tidak akan mengganggu pergerakan bebas dari bilik.
 • Buat lakaran terlebih dahulu dan jelas ikuti rancangan itu, jika tidak hasil kerja itu boleh menyebabkan emosi negatif yang lebih tinggi daripada yang positif.

Perapian Krismas di luar kotak penampal

Perapian Krismas di luar kotak dan kertas dinding

Perapian Krismas di luar kotak di pangkalan

Perapian Krismas di luar kotak dengan patina

Arahan demi langkah

 1. Di dinding depan pakej kadbod yang dipilih, buat slot separuh bulatan supaya elemen perapian cut-off dapat dibungkuk ke dalam. Di bahagian atas bahagian ini anda perlu "melihat" dua arka. Akibatnya, struktur yang dilipat ke dalamnya harus menyerupai segitiga.
 2. Betulkan hasil dengan pita pelekat atau gam.
 3. Sekarang bekerja dengan dinding belakang. Potong sebahagian sampingan supaya reka bentuk dengan bentuk sepenuhnya mengulangi parameter ruang. Dinding dihubungkan dengan pita.
 4. Pergi ke hiasan. Sudah tentu, anda boleh melukis permukaan dalam warna yang dikehendaki, tetapi kami mengesyorkan memadatkan perapian dengan kertas dinding pelekat diri, corak yang meniru tirai. Bata adalah penyelesaian yang ideal, kerana bentuk di sini tidak standard, dan hiasan ini akan menambah keaslian dan kecanggihan bangunan anda.
 5. Untuk rak atas, gunakan sekeping papan lapis atau kosong yang terdiri daripada beberapa lapisan kadbod. Cat produk "di bawah pokok" atau tampal dengan kertas khas.

Perapian Krismas di luar kotak dengan hadiah

Perapian Krismas di luar kotak dengan rak

Perapian Krismas keluar dari kotak langkah demi langkah

Perapian Tahun Baru keluar dari dinding kotak

Perapian Krismas di luar kotak dengan ukiran

Perapian Krismas dari kotak

Semasa cuti, rumah mempunyai suasana istimewa. Ia dicipta oleh peralatan khas: pokok Krismas, kalungan, mainan, kalung, hujan, karangan bunga dan unsur hiasan lain. Jika anda membuat perapian Krismas dengan tangan anda sendiri dari kotak kadbod, ia akan menjadi sumber kebanggaan dan objek tarikan untuk semua isi rumah. Di sekelilingnya, anda boleh berkumpul di kalangan keluarga yang rapat dan memberi hadiah masing-masing. Hidupkan cuti Krismas ke dalam perayaan sebenar yang anak-anak anda akan ingat sepanjang hayat mereka!

Secara bebas membuat bangunan yang disebut "Malam Tahun Baru", menyediakan tiga kotak - dua daripadanya sepatutnya saiz yang sama, ketiga - sedikit lebih daripada "saudara" mereka. Tidak sukar untuk meneka bahawa yang terakhir akan berada di pusat, dan pakej kecil - di tepi.

Perapian Krismas di luar kotak dengan gambar

Perapian Krismas di luar kotak

Perapian Krismas dari kotak dalam gaya Rusia

Perapian buatan sendiri keluar dari kotak

Untuk memberi tumpuan kepada tumpuan di pusat kotak, keluarkan dinding depan. Untuk memvisualisasikan pemilihan itu, tekankan sempadan busa atau papan bas di atas. Mencipta kesan brickwork agak mudah: potong kosong kecil segiempat buih atau kadbod dan gam ke perapian dalam corak papan penjara. Bahan kerja yang dihasilkan mestilah disusun dengan teliti. Ia baik jika salutan terletak di beberapa lapisan. Ini akan membantu menyembunyikan kecacatan kecil, lebam dan kekasaran. Sekarang cat struktur dengan coklat, dan sekatan dengan campuran kuning.

Jika anda tidak terhad pada masa dan bahan, ambil masalah untuk menjadikan "bata" lebih bertekstur. Untuk melakukan ini, di beberapa tempat, membuat cat kecil cat emas. Perapian sudah siap, ia hanya kekal untuk menghiasnya berdasarkan keutamaan dan dekorasi anda sendiri, yang ada di tangan.

Jika anda mahu api dibakar di perapian anda, letakkan kalungan di lubang relau. Untuk mengelakkan wayar daripada menangkap mata anda, tambahkan janggut atau hujan di sini.

Perapian Krismas di luar kotak kelabu

Perapian Krismas di luar kotak dalam gaya bergaya lusuh

Perapian Krismas dari kotak dalam gaya Scandinavia

Perapian Krismas di luar kotak dengan lilin

Perapian Tahun Baru keluar dari kotak sudut

Buat beberapa pengikat pada bahagian atas dan gantung stoking merah untuk hadiah. Letakkan lilin, patung Santa Claus atau Santa Claus, rusa, salji dan watak Tahun Baru yang lain di atas rak. Hiaskan segala-galanya dengan manik dan jumbai, loceng, gula-gula dan bola. Letakkan pokok Krismas yang cantik berdekatan. Jika anda lebih suka pilihan buatan, beli sebotol ekstrak konifer di farmasi. Sekilasnya memercikkannya dengan cawangan, anda dengan serta-merta merasakan aroma yang dipenuhi pokok-pokok yang sebenar.

Perapian Krismas di luar kotak dengan hiasan

Perapian Tahun Baru keluar dari kotak sempit

Perapian Krismas di luar kotak dengan corak

Perapian Krismas di luar kotak dengan cermin

Anda dapat melihat betapa mudahnya untuk membuat perapian tiruan dengan tangan anda sendiri. Satu lagi sebab untuk mencipta karya anda sendiri adalah hakikat bahawa anda tidak perlu menghabiskan banyak wang untuk pembuatannya. Pada umumnya, kami sering membuang kotak kadbod ke dalam tapak pelupusan sampah, dan lem dan papan skirting biasanya kekal selepas pembaikan dan disimpan untuk masa yang lama di suri rumah yang berjimat di pantri.Semua peralatan Tahun Baru sedang berkembang dari tahun ke tahun dan sedang menunggu kembali ke ruang tamu pada akhir Disember. Iaitu, ia akan membawa anda untuk membuat perapian .... 0 rubles! Simpan, buat dan berikan orang tersayang anda dengan perasaan yang baik!

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)