Cermin bulat di hiasan rumah - pengasingan borang (24 foto)

Cermin bulat adalah hiasan sejagat. Ia secara organik sesuai dengan gaya dalaman klasik dan moden. Bergantung pada kehadiran elemen tambahan atau bingkai, cermin boleh melakukan kedua-dua tujuan dan fungsi dekoratif mereka.

Cermin bulat

Cermin bulat

Memilih cermin, anda perlu memberi tumpuan kepada beberapa parameter, yang akan dibincangkan di bawah.

Cermin bulat

Jenis premis

Sebelum anda membuat pembelian, ia patut dipertimbangkan apa ruangan di dalam rumah itu yang dimaksudkan. Sebagai contoh, cermin bulat di bilik mandi bukan sahaja sesuai dengan gaya umum, tetapi juga menyelesaikan masalah praktikal:

 • jangan mengambil banyak ruang;
 • mencerminkan objek dengan baik;
 • untuk menjadi tahan kelembapan.

Cermin bulat

Harta kedua adalah sangat penting. Ia akan bergantung padanya berapa lama cermin akan bertahan. Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada produk untuk pembuatan amalgam perak yang digunakan. Jenis permukaan reflektif ini hermetically disegel di sekitar tepi, ditutup dengan lapisan pelindung tembaga, jadi cermin akan bertahan lama, walaupun dalam keadaan kelembapan tinggi di dalam bilik.

Cermin bulat

Memilih cermin di lorong atau bilik tidur meninggalkan lebih banyak ruang untuk imaginasi. Untuk hiasan dalaman di bilik-bilik ini, anda boleh membeli kedua-dua cermin meja kecil dan cermin gantung yang besar.

Cermin bulat

Saiz cermin

Di sini, pertama sekali, adalah perlu untuk menentukan apa yang lebih penting - fungsi dekoratif atau reflektif. Sebagai contoh, di dalam bilik tidur, satu cermin meja kecil di meja persalinan akan sesuai. Adalah mudah untuk ramai wanita memakai solek atau membuat gaya rambut di hadapan sebuah cermin kecil.

Cermin bulat

Cermin bulat besar dinasihatkan untuk diletakkan di atas kepala katil. Jadi, anda boleh mengembangkan ruang secara visual, terutama jika terdapat sumber cahaya, tingkap atau lampu di depan cermin.

Memilih cermin di bilik mandi, mereka dibimbing terutamanya dengan saiz sink. Pilihan terbaik adalah lebar produk yang sama. Walaupun tidak ada sekatan, dan semua orang memilih model sesuai dengan keutamaan mereka.

Cermin bulat

Hiasan dalaman dengan cermin adalah langkah reka bentuk yang sangat menarik. Di sini anda boleh menunjukkan imaginasi dan menggabungkan cermin dari pelbagai saiz dan gaya. Fungsi reflektif secara semulajadi memudar ke latar belakang.

Cermin bulat

Cermin bulat

Cermin di pedalaman, tanpa mengira saiz, boleh mengubah bilik di luar pengiktirafan. Terletak bertentangan dengan sumber cahaya, mereka akan memberi cahaya dan airiness pada bilik, menjadikannya lebih besar. Mencerminkan elemen hiasan yang berlawanan, gambar atau bunga, membuat aksen yang menarik.

Cermin bulat

Bingkai untuk cermin

Sekarang, pembeli mempunyai praktikal tiada sekatan dalam pilihan mereka, dan bingkai bulat untuk cermin boleh dibuat dalam gaya apa pun dari pelbagai bahan.

Cermin bulat

Untuk bilik mandi, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada cermin dalam bingkai yang diperbuat daripada plastik atau logam. Bahan-bahan ini tahan kepada kelembapan atau suhu tinggi. Tidak perlu takut bahawa cermin bulat dalam bingkai plastik akan kelihatan murah.

Cermin bulat

Pengeluar cermin memberi perhatian besar kepada reka bentuk. Bingkai sering disalut dengan cat meniru perak, emas, tembaga dan bahan lain. Warna sebahagian besar bergantung kepada pilihan individu dan skema warna keseluruhan, tetapi putih dan logam dianggap tradisional.

Cermin bulat

Cermin dalam bingkai kayu lebih sesuai untuk ditempatkan di dalam dewan atau ruang tamu.Bingkai yang diperbuat daripada kayu semulajadi atau meniru ia akan memberi ruang penampilan yang lebih mulia dan padat. Dengan cara ini, produk dalam beguette tidak kelihatan seperti besar sebagai cermin bulat diukir. Pada jualan, anda dapat mencari bingkai yang selesai dan rangka rangka dalam bengkel baguette.

Fungsi tambahan

Cermin itu bukan sahaja cantik, tetapi juga berfungsi. Permintaan dari pembeli tidak membenarkan pengeluar berehat. Hari ini anda boleh memilih produk yang dilengkapi dengan ciri-ciri tambahan.

Cermin bulat

Ia sangat mudah untuk menggunakan cermin bermuka dua bulat desktop. Kelebihan model sedemikian ialah mereka padat, mudah alih, mempunyai sisi pembesar. Lazimnya, cermin seperti dilampirkan pada kaki atau berdiri, supaya jika perlu, gunakan produk dengan sisi yang dikehendaki: normal atau pembesar. Bingkai dan bingkai diperbuat daripada logam atau plastik dalam pelbagai gaya dan warna.

Cermin bulat

Penyelesaian yang sangat popular untuk bilik mandi menghias baru-baru ini telah menjadi cermin bulat dengan lampu latar. Selain itu, lampu belakang boleh dilakukan menggunakan beberapa teknologi:

 • lampu dipasang secara berasingan, dari sisi atau dari atas;
 • mentol LED terbina dalam.

Kelebihan latar belakang terbina dalam ialah ia boleh terletak di kedua-dua tepi kanvas cermin, mengulangi bentuk produk, dan dalam bentuk pelbagai corak di tengah, lulus dari satu tepi ke yang lain.

Cermin bulat

Banyak model moden cermin bilik mandi dilengkapi bukan sahaja dengan lampu atau pencahayaan terbina dalam, tetapi juga dengan rak. Apa yang membuatkan mereka lebih mudah digunakan.

Hiasan

Apabila membeli cermin, pelanggan mempunyai peluang besar untuk memilih model:

 • ringkas dalam gaya minimalis;
 • moden dengan ciri tambahan;
 • klasik
 • eksklusif dalam baguette atau bingkai ukiran.

Seringkali terdapat cermin bulat dalam bingkai yang dibuat dalam bentuk cahaya matahari. Produk sedemikian kelihatan asli dan akan menjadi hiasan dalaman yang sangat baik. Anda boleh membeli satu cermin besar atau letakkan beberapa kecil di sebelahnya.

Cermin bulat

Penyelesaian yang menarik boleh menjadi cermin sfera (cembung) dalam bingkai luar biasa atau panel cermin. Anda boleh membuat cahaya yang menarik di dalam bilik dengan cara yang mudah: mengaturkan cermin bulat dengan saiz yang sama ke segi empat sama atau persegi panjang. Untuk kesan yang lebih besar, anda boleh meletakkan bunga atau gambar bertentangan.

Cermin bulat

Kadang-kadang tidak ada wang yang cukup untuk membeli model yang sesuai atau ada keinginan untuk menghiasi pedalaman dengan asli dan tidak seperti barangan produk lain. Dalam kes ini, adalah dinasihatkan untuk menghiasi cermin bulat diri anda. Hanya pasang imaginasi.

Cermin bulat

Dalam kes ini, bingkai untuk cermin boleh dihiasi dengan benar apa-apa bahan:

 • kain;
 • tumbuhan dan bunga;
 • cat;
 • mozek manik, potongan kaca, kertas.

Di Internet, anda boleh mendapatkan banyak bengkel mengenai cermin menghias dengan tangan anda sendiri.

Cermin bulat

Untuk tujuan apa saja cermin diperolehi, perkara utama adalah memilih produk yang berkualiti. Model bersalut perak dianggap lebih tahan lama. Produk dengan permukaan bersalut dengan aluminium lebih murah, tetapi ia mencerminkan objek yang lebih buruk dan merosot lebih cepat.

Cermin bulat

Permukaan yang mencerminkan harus lancar dan tidak, tanpa cacat dan retak. Perlu diberi perhatian kepada bahagian flip. Warna hijau dan biru menunjukkan bahawa cermin adalah tahan kelembapan. Jadi, anda boleh dengan selamat menggantungnya di bilik mandi.

Cermin bulat

Cermin bulat

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)