Hiasan untuk tapak semaian
Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: cara berkesan mengatur (103 gambar) Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: cara berkesan mengatur (103 gambar)
Pembibitan untuk dua kanak-kanak dibuat dengan mengambil kira keunikan konfigurasi ruang dan mengikut keinginan penduduk muda. Matlamatnya adalah untuk meningkatkan prestasi bilik ergonomik.
Hiasan nurseri asal: apa yang ditawarkan pereka moden (95 foto)Hiasan nurseri asal: apa yang ditawarkan pereka moden (95 foto)
Apabila memikirkan hiasan untuk bilik kanak-kanak, anda perlu mengingati dua peraturan. Pertama, hiasan haruslah murah. Dan kedua, untuk membuatnya Anda hanya perlu menggunakan bahan semulajadi.
Kanak-kanak dalam gaya laut: pilihan dan tips profesional (53 foto)Kanak-kanak dalam gaya laut: pilihan dan tips profesional (53 foto)
Pengembaraan semulajadi jenis kelab-kelab boleh menjadi hadiah selamat datang untuk kanak-kanak - ia merupakan platform mudah untuk bermain, belajar dan bersiar-siar. Adalah penting untuk menguruskan ruang dan mematuhi langkah ...
Susun atur kanak-kanak: kami melengkapkan bilik dengan betul (104 foto)Susun atur kanak-kanak: kami melengkapkan bilik dengan betul (104 foto)
Apabila kanak-kanak berada dalam keluarga, sangat penting bahawa rancangan kanak-kanak sesuai untuk umurnya dan memenuhi keperluan keselamatan. Pembentukan jiwa kanak-kanak bergantung kepada bagaimana ruangan ini direka dengan betul.
Bilik kanak-kanak di apartmen satu bilik: ruang peribadi untuk orang yang kurang gelisah (55 gambar)Bilik kanak-kanak di apartmen satu bilik: ruang peribadi untuk orang yang kurang gelisah (55 gambar)
Pembibitan di apartmen satu bilik direka menggunakan teknik gaya, ujian masa, dan penyelesaian moden.
Kanak-kanak 10 persegi. m: bagaimana untuk membuat bilik yang selesa dan bergaya di dalam bilik kecil (56 foto)Kanak-kanak 10 persegi. m: bagaimana untuk membuat bilik yang selesa dan bergaya di dalam bilik kecil (56 foto)
Bilik kanak-kanak dalam 10 meter persegi. m adalah ruang yang agak kecil, tetapi ia juga boleh digambarkan dengan gaya dan rasa. Penyelesaian yang sangat baik dalam perkara ini akan menjadi teknik pengezonan, di mana ...
Bilik untuk bayi yang baru lahir: bagaimana untuk menjadikan ruang selesa, selamat, estetika menyenangkan (60 foto)Bilik untuk bayi yang baru lahir: bagaimana untuk menjadikan ruang selesa, selamat, estetika menyenangkan (60 foto)
Apakah yang patut menjadi ruang untuk bayi? Apa yang perlu diambil kira semasa merancang dan melengkapkan bilik untuk bayi yang baru lahir? Pilihan reka bentuk untuk bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak perempuan dan lelaki yang baru lahir.
Bilik kanak-kanak dalam gaya Provence: bagaimana untuk meningkatkan kekasih bidang lavender (58 foto)Bilik kanak-kanak dalam gaya Provence: bagaimana untuk meningkatkan kekasih bidang lavender (58 foto)
Bilik kanak-kanak di gaya Provence mempunyai bahan dalaman dan semulajadi cerah, yang akan sangat berguna untuk kanak-kanak.
Apa bentuk bilik kanak-kanak moden seperti untuk seorang gadis? (51 foto)Apa bentuk bilik kanak-kanak moden seperti untuk seorang gadis? (51 foto)
Betapa bahagia masa kecil anak perempuan anda bergantung pada berapa banyak anaknya akan dimiliki. Jika bilik itu cerah dan moden, maka anak di dalamnya akan merasa ...
Bilik untuk budak lelaki: pilih hiasan, perabot, hiasan dan tema (55 foto)Bilik untuk budak lelaki: pilih hiasan, perabot, hiasan dan tema (55 foto)
Bilik kanak-kanak untuk budak lelaki perlu menggembirakan tuannya. Reka bentuknya dipikirkan terperinci terkecil sehingga anak itu tumbuh dengan sihat dan berkembang dengan baik.
Kertas dinding kanak-kanak: kriteria untuk pilihan yang tepat (52 foto)Kertas dinding kanak-kanak: kriteria untuk pilihan yang tepat (52 foto)
Wallpaper kanak-kanak yang popular dalam susunan dalaman untuk generasi muda, model menonjol untuk fungsi dan komponen estetik mereka.
Muatkan lebih banyak lagi

Jenis dan kaedah memohon hiasan untuk bilik kanak-kanak

Bilik kanak-kanak adalah tempat tidur, permainan, kreativiti dan pembelajaran anak-anak. Hiasannya perlu membangunkan kebolehan kreatif, mencipta rasa kegembiraan, kebahagiaan dan kedamaian, oleh itu, adalah perlu untuk mendekati reka bentuk bilik kanak-kanak dengan perhatian khusus, dengan mengambil kira citarasa, perangai dan watak bayi ketika membuat pedalaman. Untuk reka bentuk bilik kanak-kanak, pelbagai jenis hiasan digunakan. Perbandingan pelbagai hiasan akan membolehkan anda merancang bilik supaya kanak-kanak berasa selesa dan selesa di dalamnya.

Papan kapur di bilik kanak-kanak

Bahagian dalaman semaian moden perlu menggabungkan perkara-perkara yang biasa dan cara yang tidak lazim menggunakannya. Sebagai contoh, papan kapur. Di atasnya anda boleh meninggalkan nota, menarik, belajar huruf dan nombor. Papan sedemikian akan menjadi tempat yang mudah untuk jadual kelas atau rutin harian. Ciri papan kapur di pedalaman di tapak semaian:
 • Papan boleh besar dan kecil. Papan tulis boleh dibuat dari salah satu dinding bilik.
 • Papan boleh digunakan untuk membahagikan ruang ke dalam zon.
 • Salutan itu bukan sahaja boleh menjadi hitam. Untuk mengelakkan hubungan dengan papan hitam, serta memberi kecerahan dan keaslian bilik, papan hitam boleh dicat dengan warna biru, hijau atau merah.
Papan kapur adalah cara terbaik untuk bukan sahaja menghiasi bilik, tetapi juga mewujudkan zon untuk kreativiti dan belajar.

Penggunaan dinding Sweden di pedalaman bilik kanak-kanak

Katalog hiasan untuk reka bentuk bilik kanak-kanak termasuk pelbagai peralatan sukan. Memasang dinding Sweden di dalam bilik anak yang aktif akan membolehkannya menguatkan ototnya, meningkatkan moodnya, dan juga membuang tenaga yang berlebihan. Di samping itu, hiasan sukan seperti itu akan menanamkan cinta kasih kepada pendidikan jasmani sejak kecil. Dinding Sweden dibahagikan kepada jenis:
 • Kayu. Mereka dibezakan dengan kebersihan ekologi, penampilan yang menarik, keselamatan, serta kemungkinan menambah dinding Sweden dengan tangga, ayunan atau gelung bola keranjang. Kelemahan termasuk kerapuhan. Dinding kayu menahan beban hingga 80 kg.
 • Logam. Reka bentuk ini tahan lama, yang membolehkan anda menggunakannya selama bertahun-tahun. Reka bentuk moden ditutup dengan cat berwarna cerah, yang membolehkan anda menyesuaikannya ke pedalaman dalam apa jua gaya.
Apabila memasang dinding Sweden di sekelilingnya, perlu ada ruang yang mencukupi supaya kanak-kanak itu tidak terkena ketika menjalankan latihan.

Garlands di kawasan pedalaman

Tinjauan hiasan untuk bilik kanak-kanak perlu ditambah dengan pelbagai jenis kalungan, yang memberi ruang yang kelihatan gembira, ceria dan selesa. Pilihan Garland untuk bilik kanak-kanak:
 • Kotak cek. Mereka boleh dibuat daripada kertas, kadbod atau kain. Kemudian bendera dilekatkan pada kawat, benang atau tali. Garland yang siap boleh digantung di dinding atau di antara mereka.
 • Pompons. Pompons boleh dibeli di kedai atau menggunakan benang. Pompon mesti diikat bersama, menjadikannya antara jarak 10-20 cm.
 • Foto, kad atau lukisan kanak-kanak. Cara terbaik untuk menghiasi tapak semaian adalah menggantung garlands dengan foto. Untuk melakukan ini, meregangkan bilah itu dan gunakan pakaian hiasan untuk menggantung foto di dalam bingkai kertas cerah. Anda boleh membeli bingkai siap pakai atau membuatnya sendiri.
 • Kadbod Cara paling mudah untuk merekabentuk tapak semaian. Ia adalah perlu untuk memotong bentuk geometri dari kertas pelbagai warna, melampirkannya ke tali atau tali. Kalung buatan siap untuk tergantung pada langsir atau dinding.
Penggunaan garlands di tapak semaian akan mencipta reka bentuk terang dan asli.

Bakul mainan

Di dalam bilik kanak-kanak, sangat penting untuk menggunakan sistem storan. Kotak dan bakul tidak hanya dapat menampung mainan bayi, tetapi juga menghias bilik. Anda boleh menggunakan barang yang dibeli atau menghias kotak biasa mengikut keinginan anda. Dengan reka bentuk, bakul mainan adalah:
 • Bakul pelbagai warna untuk mainan, hiasan dalam bentuk haiwan atau watak kartun.
 • Bakul rotan.
 • Sistem penyimpanan yang diperbuat daripada kayu atau plastik.
 • Uthmaniyyah, yang boleh digunakan untuk menyimpan mainan, serta tempat duduk tambahan.
Mewujudkan hiasan di bilik kanak-kanak, adalah penting untuk menggunakan unsur-unsur yang kanak-kanak akan suka. Adalah disyorkan untuk menggunakan seberapa banyak elemen hiasan yang mungkin, seperti ottoman, bantal, permaidani, gambar dan lukisan.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)