Pulau kecil keselesaan: bilik mandi

Trend dalaman berjaya satu sama lain, tentu saja, tidak secepat dunia industri fesyen, tetapi, bagaimanapun, reka bentuk dalaman adalah tertakluk kepada trend yang bergaya. Sudah tentu, untuk membuat pembaikan di apartmen setiap tahun adalah tidak praktikal, tetapi dengan menukar beberapa butiran, anda secara radikal boleh mengubah reka bentuk mana-mana bilik, termasuk bilik mandi. Bilik mandi bukanlah bilik yang paling penting dan penting di sebuah apartmen, namun banyak orang menumpukan masa yang banyak untuk prosedur air, dan mengapa tidak melakukannya dalam suasana yang selesa, cantik dan selesa? Jadi bagaimana anda boleh membuat pulau selesa dari bilik ini tanpa membelanjakan sejumlah besar pembaikan besar?

Bakul mandi

Tentukan warna

Pertama anda perlu memahami bahawa lebih neutral dinding bilik mandi anda (cat cahaya atau jubin biasa), lebih mudah dan lebih mudah untuk mengubah suai bilik. Oleh itu, jika pembaikan global dirancangkan, anda mencari jubin seramik, kami mengesyorkan agar anda melihat warna putih.

Malah, populariti gaya Scandinavia di pedalaman semakin mendapat momentum. Ini dijelaskan oleh fakta bahawa warna putih adalah universal dan idealnya menggabungkan dengan warna lain, secara visual memperluaskan ruang. Di samping itu, putih mewakili kesucian, kebebasan dan mengejar cahaya. Pedalaman dalam warna ini sangat mudah untuk menambah dengan pelbagai butiran menarik dan mudah mengalahkan gaya ini atau itu.

Bilik mandi putih

Kami memilih langsir untuk bilik mandi

Tetapi jika dinding bilik mandi anda tidak putih, dan pada masa ini tidak ada cara untuk menjadikannya seperti itu, maka tirai mandi boleh menjadi alternatif kepada dinding putih. Langsir cukup besar dan boleh menyembunyikan kecacatan dalaman. Warna cahaya tirai akan menambah ruang kecil cahaya dan meluaskan ruang. Jika putih biasa kelihatan agak membosankan untuk anda, maka anda boleh memilih tirai dengan corak yang tidak mengganggu dalam bunga atau corak.

Blinds ke bilik mandi

Kami pilih tikar mandi

Tambah keselesaan ke bilik mandi, dan setiap pagi bermula dengan suasana yang hebat! Permaidani yang paling biasa akan dapat menampung tugas ini dengan sempurna. Sama seperti langsir untuk mandi, mereka nampaknya terperinci yang tidak ketara, tetapi mampu mengubah perasaan ruang, secara fundamental, menambah daya tampung, gaya dan aksen yang terang kepadanya. Dan semua ini adalah untuk belanjawan kecil. Jika anda ingin mewujudkan suasana pantai, maka satu set karpet dengan imej pasir, bintang laut dan gelombang azure akan menjadi pilihan yang sangat baik. Jadi, sebagai contoh, meneruskan tema pantai, untuk bilik mandi, lampu lilin dalam bentuk botol atau lampu dinding dalam bentuk anchor adalah ideal.

Kami juga mendapati set tuala yang sesuai untuk tema - dengan aksesoris yang bergaya, bilik mandi anda akan dilengkapi selaras dengan trend terkini dalam dunia reka bentuk dalaman.

Bath Mats

Perabot bilik mandi

Kami bercakap mengenai tekstil untuk bilik mandi, kini kami akan memberi perhatian kepada perabot berfungsi. Kabinet bilik mandi biasa yang dibosankan digantikan dengan rak bergaya dan praktikal. Mereka boleh diperbuat daripada kayu asli, buluh, logam atau plastik dalam pelbagai saiz dan dengan pelbagai rak dan salib. Malah untuk bilik mandi terkecil, anda boleh mengambil rak sudut kecil dan lapang. Di rak, anda boleh menyimpan aksesori linen atau aksesori mandi bersih di bakul, atau anda hanya boleh menghiasi hiasan (lilin, patung, bingkai, dan sebagainya). Tuala boleh diletakkan di lalang di mana mereka boleh kering dengan cepat. Rak dan rak adalah perabot yang selesa dan berfungsi yang memberikan bilik mandi yang kelihatan moden dan bergaya.

Rak di bilik mandi

Rak untuk bilik mandi

Cosiness sebahagian besarnya dibuat melalui perintah, jadi gunakan bakul dan kotak khas yang sama untuk menyimpan aksesori bilik mandi anda. Cuba untuk mengekalkan pedalaman dalam skema warna tunggal dan melengkapi dengan aksen yang menarik, contohnya, bunga buatan dalam pasu atau poster dalam bingkai. Biarkan bilik mandi menjadi pulau yang nyaman dan selesa di rumah anda, yang akan memberi anda tenaga dan positif.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)