Kami melengkapkan tempat kerja di rumah: rahsia ruang penganjur (77 foto)

Hari ini, lebih banyak lagi pereka, penyalin dan pengaturcara menolak kerja pejabat dan berjaya di rumah. Dan sejauh mana freelancer akan bekerja dengan selesa dan produktif di rumah bergantung pada organisasi yang betul dalam ruang kerja. Jika sebelum ini terdapat meja lama yang cukup dengan komputer riba, hari ini anda boleh membuat kajian sepenuhnya di bilik tidur atau ruang tamu.

Tempat kerja rumah dengan balkoni

Tempat kerja putih di rumah

Tempat kerja rumah klasik

Hiasan rumah tempat kerja

Tempat kerja di rumah dengan meja kayu

Bagaimana untuk menganjurkan tempat kerja di rumah

Pada pandangan pertama, mengatur tempat kerja di rumah kelihatannya mudah. Ramai orang berfikir bahawa jika terdapat meja dengan komputer, maka ada tempat kerja, tetapi semuanya lebih rumit.

Tempat kerja di apartmen sepatutnya:

 • secara berasingan;
 • betul menyala;
 • dilengkapi dengan perabot berfungsi;
 • dibuat dalam gaya kegemaran anda;
 • dihiasi dengan perkara kecil yang menyenangkan;
 • sentiasa dalam keadaan sempurna.

Tempat kerja yang betul sepatutnya terpencil mungkin. Sebaiknya, ia boleh dilakukan di bilik berasingan, menukar pantri atau balkoni. Jika pangsapuri kecil, maka anda boleh memilih sudut di salah satu bilik dan memisahkannya dengan skrin atau kabinet tanpa dinding belakang.

Tempat kerja di rumah dengan sofa

Reka bentuk rumah tempat kerja

Tempat kerja di rumah

Tempat kerja di rumah

Tempat kerja di rumah dengan pintu

Tempat kerja fungsian di rumah

Tempat kerja di ruang tamu

Tempat kerja di Khrushchev

Tempat kerja di rumah idea.

Jika alat kerja utama anda adalah komputer, maka anda tidak memerlukan banyak ruang kosong. Tetapi walaupun beberapa meter persegi perlu diatur dengan betul dan untuk ini anda perlu memilih perabot yang tepat. Untuk tempat kerja yang selesa di apartmen yang anda perlukan:

 • meja;
 • sebuah kerusi;
 • rak;
 • almari atau rak buku.

Perabot rumah boleh dibuat dalam apa-apa gaya. Jika anda bosan dengan meja dan kerusi pejabat yang membosankan, pilih sesuatu yang lebih bersemangat dan menarik. Untuk menjadikan rumah tempat kerja yang lebih padat, anda boleh menggunakan tingkap. Untuk ini, countertop yang luas dipasang berdekatan dengan tingkap, yang dengan mudah menggantikan jadual berasingan.

Pakar psikologi menasihatkan sentiasa menyimpan desktop percuma. Kemudian tiada apa yang akan mengalihkan perhatian anda, mengganggu dan mengganggu pemikiran kreatif, jadi untuk semua perkara, ia sepatutnya mempertimbangkan sistem penyimpanan. Kabinet atau ceruk harus mempunyai rak terbuka dan tertutup. Anda boleh meletakkan pencetak dan buku-buku pada orang yang terbuka, dan menyimpan folder dan semua perkara yang diperlukan di belakang pintu tertutup.

Tempat kerja gaya industri di rumah

Tempat kerja di rumah di pedalaman

Pejabat rumah

Kabinet di pangsapuri

Tempat kerja rumah gaya negara

Tempat kerja di rumah di dalam bilik

Tempat kerja di rumah dengan komputer

Tempat kerja yang cantik di rumah

Tempat kerja di rumah dengan kerusi berlengan

Untuk pejabat rumah, anda perlu memilih kerusi yang selesa. Jangan bekerja di bangku dapur, tetapi belanja dan beli kerusi pejabat lembut dan berpusing. Ia akan menjadi lebih produktif untuk anda bekerja di dalamnya.

Pastikan untuk mempertimbangkan pencahayaan di pejabat rumah anda. Sebaiknya, mesti ada tingkap supaya anda menyerlahkan apabila hari bermula dan berakhir dan tidak menjejaskan masa. Terdapat pencahayaan pejabat buatan yang baik: lampu kandil atau lampu sorot di siling, lampu meja yang selesa. Tiada wayar harus dilihat di dinding - mereka mengganggu dan menjengkelkan.

Tempat kerja di apartmen

Tempat kerja dengan lampu di rumah

Tempat kerja gaya loteng

Tempat kerja di rumah kecil

Tempat kerja gaya minimalis di rumah

Tempat kerja Art Nouveau

Tempat kerja monokrom di rumah

Tempat kerja kecil di rumah

Tempat berfungsi di rumah dalam niche

Perkara-perkara kecil yang penting untuk kerja yang selesa

Tempat kerja yang selesa di rumah dibuat oleh aksesori bergaya, yang tidak boleh terlalu banyak. Jadi, untuk mengawal masa, menggantung jam di dinding. Juga mencari tempat untuk papan magnet batu tulis. Anda boleh melampirkan nota dengan peringatan, pelan kerja dan hanya kad dan gambar yang memberi inspirasi kepada anda.

Untuk menyimpan barang-barang kecil, gunakan kotak kadbod dan plastik dengan penutup, dihiasi dengan cetakan asal.Simpan alat tulis, kertas kerja dan lain-lain perkara yang perlu di dalamnya, tetapi jangan sampah mereka, secara berkala menjalankan audit dan membuang semua yang tidak diperlukan.

Reka bentuk tempat kerja sepatutnya menggembirakan anda, jadi beli sendiri alat tulis yang cantik. Tidak perlu membuat nota di buku nota sekolah lama dengan sebuah pensil pensil sederhana. Beli buku nota yang indah, pelekat terang, satu set pena berwarna dan letakkannya dalam cawan logam asli. Anda boleh menghiasi tempat kerja di rumah dengan tanaman hidup di dalam pasu yang bergaya, beberapa patung, pasu bunga dan benda-benda kecil lain. Ingat bahawa setiap benda harus mempunyai tempatnya sendiri. Dan jika objek di pejabat rumah anda mengganggu anda, yang terbaik adalah mengeluarkannya. Jika anda melihat idea-idea moden tempat kerja, anda akan melihat bahawa tanpa mengira gaya, tidak ada keperluan di pejabat rumah anda.

Niche tempat kerja di rumah

Peralatan rumah tempat kerja

Pembaikan rumah di tempat kerja

Tempat kerja di Khrushchev satu bilik

Tempat kerja di apartmen studio

Hiasan rumah tempat kerja

Tempat kerja di rumah dengan tingkap

Tempat kerja di organisasi rumah

Tempat kerja di rumah dengan hiasan

Gaya Pejabat Rumah

Bahagian dalam tempat kerja di apartmen boleh dilakukan dalam gaya seperti:

 • loteng;
 • klasik
 • minimalisme;
 • Scandinavian
 • negara;
 • gaya eko;
 • timur;
 • provensi.

Hari ini, loteng dalam popularitinya memecahkan semua rekod. Untuk membuat pedalaman yang bergaya seperti pelan itu, anda perlu membelanjakan wang bukan sahaja pada perabot, tetapi juga pada hiasan dinding dan lantai. Sudah tentu, ini mahal, tetapi hasilnya akan menjadi bergaya, mudah dan sempurna. Di dalam bilik, dinding boleh diletakkan dengan bata atau ditutup dengan plester bertekstur meniru jejak konkrit. Untuk pedalaman seperti itu, meja dan rak yang ringkas yang diperbuat daripada kayu semula jadi, kerusi coklat kulit yang sesuai. Kabinet boleh dihiasi dengan gambar hitam dan putih di bingkai kayu.

Tempat kerja di rumah di dalam bilik tidur

Tempat kerja di rumah dengan rak

Tempat kerja di rumah dengan meja

Tempat kerja studio

Tempat kerja rumah itu cerah

Tempat kerja DIY di rumah

Tempat kerja di rumah dalam warna gelap

Tempat kerja di rumah pengubah

Arah rumah di tempat kerja

Pejabat rumah di bilik tidur boleh dibuat dalam gaya Scandinavia. Trend dalaman ini dicirikan oleh palet warna cahaya dan kesimpulan secara terperinci. Warna dinding di pedalaman itu boleh menjadi putih, biru, kuning air. Dinding sedemikian akan menjadi latar belakang yang sempurna untuk barang-barang dalaman yang terang. Di pedalaman Scandinavia mesti terdapat tempat dan perabot yang terang dari bahan semula jadi.

Meja kayu yang ditutup dengan cat varnis atau putih sangat sesuai untuk komputer. Kerja-kerja diperlukan untuk kecantikan dan keselesaan, mereka boleh dilindungi dengan cat kuning, biru, hijau.

Tempat kerja berasingan di rumah

Tempat kerja rumah dengan tingkap panorama

Tempat kerja rumah dengan sekatan

Tempat kerja di rumah dengan meja

Tempat kerja di rumah dengan gantung pejabat

Tempat kerja di rumah dengan rak

Tempat kerja di rumah di dalam rumah

Contoh tempat kerja di rumah.

Tempat kerja mudah di rumah

Di pejabat besar di atas lantai, anda boleh meletakkan permaidani bulat yang terang, dan di pejabat rumah kecil - trek setengah meter. Ia pasti akan selesa dengannya. Di pejabat gaya Skandinavia, langsir diperbuat daripada kain tebal atau kapas, dihiasi dengan cetakan geometrik, harus digantung di tingkap. Jika perabot putih atau kayu, pedalaman boleh dihiasi dengan bingkai yang terang dengan gambar, alat tulis dan benda-benda kecil lain dalam gaya Scandinavia.

Anda boleh bekerja dan berehat di rumah - ini adalah tambahan freelance. Untuk melakukan ini, di pejabat besar, anda perlu mencari tempat untuk sofa atau kerusi yang mudah. Semasa waktu luang, anda boleh menghabiskan masa membaca buku atau membaca blog kegemaran anda. Sekiranya anda bekerja di rumah, tidak bermakna anda perlu berada di komputer tanpa menaikkan kepala anda selama 12 jam. Hari bekerja di rumah harus dari 9 pagi hingga 6 petang dengan rehat untuk makan tengahari dan berehat.

Jika anda suka Provence, buatlah pejabat rumah anda dengan gaya ini. Perabot tiruan, tekstil dan hiasan rumah yang dibuat secara artifisial dalam warna pastel sesuai untuknya. Untuk pejabat rumah dalam gaya eko atau oriental, perabot dan bahan penamat yang dibuat dari bahan semula jadi sesuai: batu alam, kapas, linen, kayu.

Tempat kerja di rumah dalam reka bentuk yang mudah

Ruang kerja di rumah

Tempat kerja gaya retro di rumah

Tempat kerja di rumah dengan loker

Tempat kerja di rumah dengan tirai

Tempat kerja gaya Scandinavia di rumah

Tempat kerja di rumah digabungkan

Tempat kerja moden di rumah

Tempat kerja di rumah di dalam bilik tidur

Gaya negara akan kelihatan asli di bahagian dalam pejabat rumah, tetapi menjadikannya lebih sukar daripada Scandinavia atau klasik. Negara adalah pedalaman gaya desa. Di pejabat sedemikian, anda boleh membuat dinding putih, tetapi adalah penting untuk meletakkan balok coklat kayu di bawah siling. Semua perabot mesti diperbuat daripada kayu semula jadi. Rak kayu coklat ditutup dengan kaca, tekstil semulajadi berkulit, jam logam dengan dail besar dan candelier besi tempa akan masuk ke dalam pejabat sedemikian.

Pilihan gaya dalaman bergantung kepada kawasan kabinet.Jika tidak ada ruang yang cukup, maka lebih baik untuk berhenti di loteng, minimalism atau Scandinavia. Untuk pejabat besar, Provence, klasik dan negara sesuai.

Apabila anda mula bekerja di rumah, perkara pertama yang perlu dilakukan adalah mengatur pejabat untuk diri sendiri. Ruang yang dianjurkan dengan betul, ketersediaan segala yang anda perlukan di tangan, persekitaran kerja yang selesa - semua ini memberi kesan kepada produktiviti dan pendapatan anda. Jika anda ingin membuat wang yang baik di rumah dan berkembang secara profesional, bersiaplah untuk melabur bukan sahaja dalam pendidikan anda, tetapi juga di pedalaman pejabat anda.

Tempat kerja di rumah adalah selesa

Tempat kerja di rumah

Hiasan rumah tempat kerja

Tempat kerja di dewan

Tempat kerja dengan meja cermin

Tempat kerja di rumah untuk seorang gadis

Tempat kerja di rumah dengan hiasan emas

Kawasan kerja di rumah

Tempat kerja di zon rumah

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)