Windows
Bagaimana tidak mempercayai iklan, atau pendekatan yang kompeten terhadap pilihan produk tetingkap Bagaimana tidak mempercayai iklan, atau pendekatan yang kompeten terhadap pilihan produk tetingkap
Pengiklanan adalah enjin kemajuan! Sukar untuk tidak bersetuju dengan pendapat ini, tetapi sangat mengecewakan apabila pengeluar dan penjual yang tidak bertanggungjawab menggunakan teknik dan teknik. Daripada produk berkualiti, mereka menawarkan model murah yang jauh dari cita-cita dan tidak dapat dibandingkan dengan jenama yang terkenal. Tingkap PVC sangat popular di pasaran pembinaan moden. Oleh itu internet
Laminate door and window window (24 photos)Laminate door and window window (24 photos)
Semua orang boleh membuat cerun yang indah di tingkap atau di pintu dengan tangan mereka sendiri, jika mereka menggunakan bahan bangunan moden seperti laminate dan busa pembinaan untuk membuka bukaan. Ia juga penting pada masa yang sama ...
Langsir langsir - cara universal dan selamat untuk melindungi premis daripada serangga (22 foto)Langsir langsir - cara universal dan selamat untuk melindungi premis daripada serangga (22 foto)
Tirai Mesh boleh dipasang di kedua-dua tingkap dan di pintu. Mereka dengan sempurna melindungi terhadap pelbagai serangga, tanpa menyekat cahaya matahari.
Langsir untuk kediaman musim panas: kami memilih reka bentuk dan menjahit sendiri (26 foto)Langsir untuk kediaman musim panas: kami memilih reka bentuk dan menjahit sendiri (26 foto)
Jika anda sudah lama ingin mencuba diri anda dalam peranan seorang tukang jahit - sudah tiba masanya untuk memulakan dan menjahit langsir untuk kediaman musim panas. Proses yang mudah dan menarik ini akan menjimatkan wang, mengemas kini pedalaman dalaman dan membawa ...
Velcro langsir pada tingkap plastik - satu idea reka bentuk baru (20 foto)Velcro langsir pada tingkap plastik - satu idea reka bentuk baru (20 foto)
Untuk hiasan tingkap plastik, pelbagai pilihan langsir digunakan, dari langsir tergantung-tergantung kepada model moden dengan tudung universal - tirai Velcro. Produk tekstil sedemikian disampaikan dalam ...
Tirai fleksibel: perkataan baru dalam reka bentuk tingkap (20 gambar)Tirai fleksibel: perkataan baru dalam reka bentuk tingkap (20 gambar)
Tirai fleksibel dianggap sebagai salah satu inovasi reka bentuk moden. Ini adalah nama reka bentuk di mana cornice fleksibel digunakan. Tirai yang diletakkan dengan cara ini kelihatan luar biasa dan menarik.
Tirai Roller tanpa penggerudian: kemungkinan reka bentuk (22 foto)Tirai Roller tanpa penggerudian: kemungkinan reka bentuk (22 foto)
Dengan munculnya tingkap plastik di pasaran, terdapat keperluan untuk memasang tirai matahari tanpa penggerudian. Terima kasih kepada kaedah pengancing ini, integriti tetingkap dikekalkan dan fungsi meningkat.
Langit kaset: pendekatan moden untuk mewujudkan dalaman yang selesa (21 foto)Langit kaset: pendekatan moden untuk mewujudkan dalaman yang selesa (21 foto)
Tirai roller kaset adalah penyelesaian yang sangat baik untuk pangsapuri moden. Reka bentuk ergonomik yang unik dibezakan dengan gaya yang progresif dan kemudahan penggunaan.
Dekorasi tetingkap tanpa langsir: idea untuk hiasan (23 foto)Dekorasi tetingkap tanpa langsir: idea untuk hiasan (23 foto)
Windows tanpa langsir menjadi semakin popular. Pilihan ini menambah cahaya semula jadi ke bilik dan membuat bilik lebih luas.
Tabir suria di rumah: ciri penggunaan (20 foto)Tabir suria di rumah: ciri penggunaan (20 foto)
Tingkap matahari untuk tingkap digunakan untuk mengurangkan pendedahan kepada cahaya matahari. Ia mempunyai banyak kelebihan. Teknologi melekat sangat mudah.
Penghawa dingin Window: Manfaat RekabentukPenghawa dingin Window: Manfaat Rekabentuk
Penghawa dingin tingkap telah lama menjadi mewah. Sekarang hampir semua orang memerlukannya, tetapi tidak semua orang tahu tentang ciri-ciri peranti ini.
Muatkan lebih banyak lagi

Windows: jenis dan ciri utama

Secara tradisinya, bingkai tingkap diperbuat daripada kayu. Bagaimanapun, bahan moden telah menggantikan struktur kayu. Selain daripada bahan-bahan yang dibuat tingkap, mereka boleh dibahagikan dengan saiz, jenis pembukaan, ciri-ciri reka bentuk, aplikasi dan pengeluar.Katalog struktur tetingkap terdiri daripada beratus-ratus pilihan, masing-masing disyorkan untuk dipasang dalam satu atau kes lain. Perbandingan jenis tingkap akan membolehkan anda menentukan jenis yang optimum untuk pemasangan di sebuah apartmen, di sebuah rumah negara, di sebuah rumah negara atau premis industri.

Pandangan ke arah pembukaan

Dengan kaedah membuka tingkap dibahagikan kepada jenis berikut:
 • Lipat. Tingkap sedemikian terbuka di bahagian atas.
 • Rotary. Struktur jenis ini boleh dibuka ke luar atau ke dalam.
 • Outboard. Jendela jenis ini terbuka di bahagian bawah.
 • Struktur berputar secara menegak. Dalam kes ini, tingkap dibuka di sebelah kanan atau kiri, dengan separuh daripada tetingkap menghadap ke luar dan yang lain ke dalam.
 • Reka bentuk berpusing secara mendatar. Reka bentuk ini serupa dengan yang sebelumnya, tetapi dalam kes ini tetingkap membuka atau ke bawah.
 • Tingkap sabuk lipat. Kaedah membuka tetingkap mempunyai jenis akordion.
 • Reka bentuk daun gelongsor. Reka bentuk dibuka dengan prinsip almari pakaian gelongsor.
Mekanisme lipat dan swivel boleh digabungkan dalam satu reka bentuk untuk kemungkinan memilih antara pengudaraan mudah dan pembukaan maksimum tingkap. Tingkap dua daun boleh dibuat supaya salah satu daunnya terbuka ke dalam, dan yang kedua - keluar. Ini membolehkan anda mengurangkan lebar partition, serta mengembangkan ruang cahaya tingkap.

Jenis tingkap dalam bentuk

Opsyen tetingkap juga dibahagikan dalam bentuk. Atas dasar ini, mereka adalah:
 • Rectangular Jenis yang paling biasa. Mereka boleh menjadi kedua-dua mendatar dan menegak.
 • Pusingan.
 • Segi tiga.
 • Trapezoidal.
 • Melengkung.
 • Gabungan.
Pilihan bentuk tingkap bergantung kepada keputusan reka bentuk, serta susunan awal pembukaan tingkap.

Jenis tingkap dengan tujuan

Sebagai tambahan kepada fungsi utama tingkap, terdapat fungsi lain. Terdapat pelbagai reka bentuk untuk tujuan mereka:
 • Bunyi kalis dengan kaca tebal untuk menyerap atau mencerminkan hingar.
 • Tingkap penebat haba dengan salutan khas untuk mengekalkan haba.
 • Tingkap kejutan, pengeluaran yang menggunakan resin khas.
 • Tingkap berwarna, disalut dengan bahan khas yang menyerap cahaya matahari.
Adalah dinasihatkan untuk menggunakan setiap jenis dalam satu atau kes lain, dan jenis struktur untuk tujuan yang dimaksudkan dapat digabungkan dalam beberapa jenis tingkap.

Jenis tingkap mengikut bahan

Teknologi moden memungkinkan untuk membuat tingkap dari pelbagai bahan, masing-masing mempunyai beberapa kelebihan dan kekurangan:
 • Plastik plastik. Jenis tingkap yang paling popular dalam pembinaan moden. Bingkai diperbuat daripada PVC, di dalamnya diletakkan profil logam. Tingkap sedemikian terkenal kerana keramahan alam sekitar mereka, kalis bunyi yang baik dan prestasi penebat haba, ketahanan, dan ketiadaan keperluan untuk lukisan. Kelemahan termasuk kekurangan peredaran udara yang diperlukan, pembentukan keretakan pada suhu yang sangat rendah, serta ketegaran struktur yang rendah dari satu paket kaca panjang. Tingkap jenis ini boleh digunakan untuk premis kediaman, balkoni dan rumah persendirian.
 • Aluminium Secara visual, tingkap tersebut sangat serupa dengan plastik plastik. Walau bagaimanapun, mereka mempunyai beberapa kelebihan. Ini termasuk kebolehpercayaan, kekuatan dan ketahanan, yang membolehkan mereka digunakan untuk tempat awam. Oleh kontra termasuk kos yang tinggi.
 • Eurobar. Salah satu bahan yang paling maju untuk pengeluaran tingkap. Eurobar adalah pembinaan tiga batang kayu yang terpaku bersama. Serat mereka serenjang, menjamin kekuatan tinggi. Keuntungan termasuk ketahanan, keramahan alam sekitar, ketahanan terhadap suhu dan kelembapan. Kelemahan termasuk kos yang agak tinggi.
 • Pokok. Kajian tidak dapat lengkap tanpa tingkap tradisional - kayu.Kelebihan mereka termasuk kebolehpercayaan, peredaran mikro udara yang baik, dan penentangan terhadap keterlaluan suhu. Kelemahan termasuk keperluan untuk sentiasa cat atau varnis bingkai tingkap, pembengkakan bahan akibat pendedahan kepada kelembapan yang tinggi, serta tahap sesak yang rendah.
Setiap jenis tetingkap disyorkan untuk digunakan dalam satu atau kes lain. Kayu adalah bahan yang paling mesra alam, aluminium menjamin kekuatan dan ketahanan, tingkap logam plastik mengekalkan haba di dalam rumah, dan Eurobar adalah bahan sejagat, tetapi mempunyai harga yang tinggi.

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)