Bagaimana tidak mempercayai iklan, atau pendekatan yang kompeten terhadap pilihan produk tetingkap

Pengiklanan adalah enjin kemajuan! Sukar untuk tidak bersetuju dengan pendapat ini, tetapi sangat mengecewakan apabila pengeluar dan penjual yang tidak bertanggungjawab menggunakan teknik dan teknik. Daripada produk berkualiti, mereka menawarkan model murah yang jauh dari cita-cita dan tidak dapat dibandingkan dengan jenama yang terkenal.

Tingkap PVC sangat popular di pasaran pembinaan moden. Oleh itu, Internet penuh dengan spanduk yang cerah dan memikat dengan tingkap super pada harga super. Hanya kepada penyesalan besar pengguna, reka bentuk tersebut kehilangan "superproperties" mereka pada musim sejuk pertama. Pada masa yang sama, sukar bagi seseorang yang jauh dari industri pembinaan untuk menentukan kualiti profil plastik dengan rupa mereka, jatuh untuk umpan syarikat yang tidak bertanggungjawab.

Windows

Bagaimana untuk mengelakkan ini? Bagaimana untuk membezakan tingkap PVC berkualiti daripada reka bentuk murah? Kami bertanya soalan ini untuk dijawab oleh salah seorang pakar utama dalam bidang tingkap - Roman Pavlovich Krivichev - pengarah Rehau Partner, rakan kongsi jenama Rehau di Moscow dan rantau ini.

- Roman Pavlovich, dalam tahun-tahun kebelakangan ini, tingkap PVC murah dan berkualiti rendah didapati di pasaran yang mengecewakan pemiliknya pada tahun-tahun pertama penggunaan. Beritahu saya, apakah perbezaan utama antara tingkap sebenar dan analog murah?

- Pada pandangan pertama, sukar untuk menentukan perbezaan sedemikian. Hasilnya, pelanggan melihat dan merasakan semua "daya tarikan" reka bentuk murah bukan pada hari pertama, tetapi hanya dengan bermulanya cuaca sejuk. Sebagai peraturan, bahan murah dan berkualiti rendah digunakan untuk tingkap PVC murah: dinding profil nipis, tetulang ringan ", kelengkapan Cina, sealant yang tidak boleh dipercayai. Akibatnya, tingkap menjadi reka bentuk "ringan" dengan sambungan tidak boleh dipercayai. Tingkap tersebut adalah "profil draf" yang berkaitan dengan produk pakai buang atau sementara. Hanya syarikat yang tidak bertanggungjawab, yang tidak menghargai pelanggan mereka dan sama sekali tidak menghargai reputasi mereka, menawarkan murah.

Profil Tetingkap

- Tetapi adakah orang moden yang mencari keselesaan dan kesenangan memberi perhatian kepada struktur rendah seperti itu?

- Pemilik rumah, sememangnya, tidak sengaja akan memperoleh tetingkap PVC berkualiti rendah di apartmennya. Tetapi organisasi pembinaan, yang cuba menyelamatkan segala-galanya, memasang struktur "ringan" di bangunan baru. Akibatnya, pemilik bertuah apartemen baru harus segera menggantikannya. Terdapat kes apabila syarikat tetingkap yang tidak bertanggungjawab memberikan tingkap plastik murah untuk produk berkualiti, sekali lagi menggunakan iklan berwarna-warni dan pelbagai promosi, menipu pelanggan mereka dan membuat keuntungan dengan perbelanjaan mereka.

- Bagaimana tidak jatuh untuk umpan syarikat itu? Apa yang perlu dicari apabila memilih pengeluar dan penjual tingkap yang bertanggungjawab?

- Bukan rahsia lagi bahawa semua orang boleh membuat kesilapan. Oleh itu, saya menasihatkan pembeli tingkap plastik supaya sangat ketat memilih syarikat tingkap. Adalah penting untuk memberi perhatian kepada umur organisasi dan penarafannya di pasaran. Terima kasih kepada Internet, anda boleh melihat ulasan dan maklumat syarikat. Kehadiran sijil dan diploma akan mengesahkan kualiti produk yang ditawarkan. Jangan percaya iklan yang cerah dan ceria. Anda hanya perlu menghubungi pengeluar yang dipercayai yang telah berjaya mewujudkannya di pasaran.

Tingkap plastik

- Memang, anda hanya perlu membeli reka bentuk mahal dari syarikat-syarikat bona fide, tidak termasuk penggunaan tingkap PVC murah?

- Mengapa? Tingkap murah boleh digunakan. Hanya memasangnya harus di suatu tempat di Turki atau di Afrika. Mereka sesuai untuk iklim panas, di mana tidak ada fros dan pemasangan tingkap hangat tidak diperlukan. Di latitud kami, musim sejuk memerlukan pendekatan khas untuk penebat pangsapuri, mereka membuat kami hanya menggunakan pembinaan berkualiti tinggi. Seperti yang anda ketahui, tingkap sebenar tidak boleh murah. Dan untuk menyediakan reka bentuk tersebut hanya boleh syarikat-syarikat yang bertanggungjawab terhadap kualiti produk mereka.

- Adakah pembinaan "ringan" PVC begitu buruk sehingga mereka memerlukan penggantian segera ketika membeli sebuah apartmen di sebuah bangunan baru? Sebagai peraturan, peneroka baru merancang untuk melakukan pembaikan utama hanya beberapa tahun selepas penghantaran rumah.

- Mengganti tingkap di bangunan baru adalah keputusan peribadi pemilik apartmen. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa penggunaan bahan-bahan yang murah dan berkualiti rendah dalam pembuatan pembinaan "ringan" semestinya memerlukan masalah seperti draf dan kehilangan haba dari premis, menimbulkan kelemahan dan kesukaran dalam membuka dan menutupnya, pembentukan acuan dan kulat pada struktur. Akibatnya, bukan sahaja kesenangan dan keselesaan di apartmen, tetapi juga kesihatan penduduknya menderita.

Tetingkap pada musim sejuk

Hari ini, pengeluar menawarkan pelbagai model tingkap plastik, yang berkualiti tinggi, reka bentuk bergaya dan harga yang berpatutan. Saya perhatikan bahawa setiap tahun reka bentuk baru sedang dibangunkan yang berjaya menggabungkan ciri-ciri terbaik model lepas dan kemajuan terkini dalam teknologi tingkap. Sebagai contoh, saya ingin menyebutkan kebaharuan 2019 yang dikembangkan oleh kebimbangan Jerman Rehau, sistem profil Rehau Grazio. Maklumat asas tentangnya dipaparkan dalam gambar di bawah dari laman web syarikat kami "Rakan Rehau".

Ini bukan satu-satunya model profil yang patut diberi perhatian khusus. Saya ingin ambil perhatian bahawa pembinaan tetingkap sahaja yang betul akan membolehkan anda membuat rumah anda yang paling selesa dan selesa selama bertahun-tahun dengan kos yang rendah.

- Keperluan apa yang perlu dibentangkan semasa memilih tingkap plastik?

- Saya telah berbincang tentang kualiti bahan dan kebolehpercayaan reka bentuk. Oleh itu, saya akan memberi tumpuan kepada keperluan yang perlu dibuat apabila memilih tingkap PVC di rumah anda. Sudah tentu, setiap pemilik rumah boleh dibimbing oleh keutamaan peribadi, tetapi terdapat beberapa piawaian umum yang diterima untuk struktur tingkap:

  • penghantaran cahaya yang sangat baik;
  • haba yang baik dan penebat bunyi;
  • kebolehpercayaan dan kemudahan penggunaan;
  • reka bentuk yang bergaya dan rupa yang menarik;
  • ketahanan.

Beralih ke tingkap dalam syarikat yang terbukti dan boleh dipercayai, anda pasti boleh memilih reka bentuk yang sempurna untuk rumah anda, dengan mengambil kira semua keperluan dan keinginan.

Kaca tetingkap

- Apakah pengeluar boleh menyimpan dalam pembuatan tingkap PVC?

- Sebuah pengeluar teliti tingkap plastik yang sebenar menawarkan hanya produk berkualiti yang mematuhi sepenuhnya semua standard dan keperluan. Oleh itu, bercakap mengenai penjimatan dalam kes ini adalah tidak wajar. Hanya syarikat yang tidak bertanggungjawab yang ingin mendapatkan keuntungan daripada pelanggan yang mudah tertipu boleh menjimatkan kualiti produk mereka.

- Terdapat pendapat bahawa tingkap murah bukan sahaja merosakkan pelanggan yang mudah tertipu, tetapi juga berbahaya untuk digunakan. Apa yang anda boleh katakan mengenai perkara ini?

- Sekiranya anda bermaksud bahawa profil plastik murah dibuat dari bahan berbahaya yang berbahaya kepada kesihatan, maka ini tidak begitu. Untuk pengeluaran mereka, plastik selamat dengan dinding luaran nipis dan tetulang yang tidak dapat dipercayai yang sama digunakan. Akibatnya, kelengkapan tidak tetap, sering gagal, membentuk jurang dalam struktur, menyebabkan draf.

Oleh kerana kerapuhan material, geometri umum struktur dilanggar: flaps sag, dan tetingkap itu sendiri gagal. Bahan nipis dengan ketara mengurangkan pembentukan dan kekuatan sendi bingkai di sudut, menyebabkan retakan pada kimpal. Hasil kekurangan tersebut adalah "jangka hayat" yang rendah dari tingkap plastik murah. Ini adalah bahaya utama tingkap PVC murah.

Retak

- Terima kasih banyak, Roman Pavlovich, untuk perbualan yang bermaklumat dan menarik. Kami yakin bahawa pembaca kami tidak akan mempercayai janji-janji yang indah, tetapi hanya akan mempercayai syarikat yang dipercayai dan teliti. Ini akan mengelakkan beberapa kesilapan apabila memilih pembinaan tetingkap PVC.

"Suka menjadi perkhidmatan." Syarikat kami akan membantu anda menentukan pilihan reka bentuk standard atau tingkap yang dibuat mengikut projek individu, memilih dan memasang kelengkapan yang berkualiti tinggi dan boleh dipercayai, menawarkan pelbagai pilihan dekorasi.

Ingat bahawa hanya tingkap yang berkualiti tinggi akan menggembirakan anda selama bertahun-tahun!

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)