Idea untuk menghias hari jadi kanak-kanak: adakah ia mudah untuk membuat percutian dengan tangan anda sendiri? (60 foto)

Semua orang dewasa, tentu saja, tahu cuti untuk kanak-kanak adalah yang paling dikasihi, diingini dan diharapkan. Ia adalah Tahun Baru dan Hari Lahir. Dan jika kanak-kanak perlu berkongsi cuti Tahun Baru dan Krismas dengan orang dewasa, maka mereka ingin merayakan hari jadi mereka untuk mengingatnya selama bertahun-tahun, kerana ini hanya hari mereka, satu-satunya dalam tahun ini dan unik dalam semua kehidupan seterusnya.

Membuat ulang tahun kanak-kanak dalam tema Alice in Wonderland

Hiasan hari jadi kanak-kanak dengan rama-rama

Tema Batman untuk kanak-kanak

Hiasan hari jadi kanak-kanak dengan belon kertas.

Membuat perkakas kertas hari jadi kanak-kanak

Menghiasi hari jadi anak-anak dengan bar gula-gula

Anda boleh, tentu saja, memesan kafe dan menjemput profesional untuk memegang pihak kanak-kanak, tetapi anda boleh merayakan ulang tahun anak di rumah dan menyediakan segala-galanya dari hiasan bilik ke program hiburan. Apa yang diperlukan untuk memastikan suasana hati dan suasana percutian yang baik tidak meninggalkan anak anda dan tetamunya sepanjang hari lahirnya? Perkara utama ialah penyediaan.

Membuat ulang tahun kanak-kanak dengan kertas berwarna

Membuat hari jadi kanak-kanak dengan bunga

Hiasan untuk ulang tahun kanak-kanak

Dekorasi pesta ulang tahun anak-anak desa

Membuat anak perempuan hari jadi kanak-kanak

Apa yang perlu diingati ketika bersiap untuk mendaftar?

Orang tua yang sudah bersedia untuk menyambut ulang tahun anak mereka sendiri tahu bahawa untuk segala-galanya untuk berjaya dan tidak ada yang dapat dilewatkan dalam menyediakan cuti, senarai mesti dibuat. Dan senarai ini harus termasuk:

 • pemilihan tema ulang tahun;
 • kad jemputan untuk tetamu;
 • hiasan bilik;
 • hiasan meja ulang tahun kanak-kanak;
 • program hiburan;
 • hadiah untuk tetamu.

Semua idea untuk mereka bentuk hari jadi kanak-kanak perlu dipertimbangkan dan dibincangkan di majlis keluarga.

Tema Disney untuk kanak-kanak

Hiasan hari jadi kanak-kanak dalam tema alam semula jadi

Membuat ulang tahun kanak-kanak dengan angka

Dekorasi ulang tahun kanak-kanak dengan buah-buahan

Pengaruh tema pada reka bentuk ulang tahun kanak-kanak

Sebelum anda mula menghiasi rumah anda untuk hari jadi, anda perlu membuat keputusan mengenai tema, kerana hiasan dalaman ruangan di mana sambutan akan berlaku bergantung pada tema. Topiknya, bergantung pada jantina dan umur kanak-kanak.

 • Tema watak kartun. Topik ini sesuai untuk kanak-kanak terkecil. Idea reka bentuk boleh dilihat di Internet, atau anda boleh tampil dengan diri sendiri. Bagi kanak-kanak di bawah umur tiga tahun, adalah yang terbaik untuk menghiasi pedalaman dengan warna-warna yang tidak terang, dan menggunakan objek yang selamat untuk zaman ini untuk menghiasi. Bahkan belon tetap, pecah, dapat menakut-nakuti bayi, tetapi karena anda harus berhati-hati ketika memilih hiasan tematik.
 • Untuk kanak-kanak yang lebih tua (dari 3 hingga 7 tahun), anda boleh memilih tema bukan sahaja watak kartun, tetapi juga tema "juruteknik muda" atau "pengembara muda". Pada usia ini, semua kanak-kanak ingin tahu, dan menghias pedalaman dengan huruf, formula atau kad, anda boleh menarik kanak-kanak untuk permainan kognitif. Hiasan untuk hiasan hendaklah dipilih sebagai pelbagai struktur (kertas, plastik, kain), dan warna. Cerah warna, semakin tinggi suasana tetamu kecil.
 • Untuk remaja, tema cuti boleh menjadi lebih pelbagai dan memberikan penerbangan imaginasi besar untuk hiasan. Walau bagaimanapun, walaupun mengambil perhatian terhadap perasaan dan kehendak orang hari jadi itu, ia tetap bernilai melekat pada warna yang lebih tenang dan ringkas di dalam reka bentuk dalaman. Adalah lebih baik untuk tidak menggunakan elemen "hiasan bayi" hiasan dan hiasan, kerana pada usia 12-15 tahun kanak-kanak berasa sudah lama.

Seperti yang anda lihat, banyak bergantung pada tema ulang tahun dan umur kanak-kanak dalam reka bentuk ulang tahun kanak-kanak. Walau bagaimanapun, bukan sahaja usia, tetapi juga jantina mempengaruhi bagaimana ruang perayaan dan meja perayaan akan dihiasi.

Pesta ulang tahun kanak-kanak bertemakan bola sepak

Hiasan hari jadi kanak-kanak dengan kalungan

Hiasan hari jadi selama 1 tahun

Pengaturan belon untuk ulang tahun kanak-kanak

Hiasan ulang tahun kanak-kanak berwarna merah

Membuat ulang tahun kanak-kanak di tema lego

Membuat ulang tahun kanak-kanak pada musim panas

Hiasan ulang tahun budak lelaki

Dekorasi ulang tahun kanak-kanak dengan minions

Bagaimana jantina anak pada reka bentuk ulang tahun kanak-kanak

Gadis dan kanak-kanak lelaki - mereka sangat berbeza dalam usia dan perangai, yang bermaksud bahawa tema mereka akan berbeza. Untuk ulang tahun seorang lelaki, sebaiknya mereka bentuk bilik dalam gaya laut, gaya perjalanan ruang, atau "polis dan pencuri," di mana warna utama akan menjadi biru, biru, hitam, putih, emas dan kelabu.

Hiasan ulang tahun bayi

Dekorasi ulang tahun kanak-kanak dengan belon belon.

Membuat ulang tahun kanak-kanak dengan helikopter

Hiasan terang untuk ulang tahun kanak-kanak

Membuat ulang tahun kanak-kanak dengan harimau

Gadis-gadis lebih cenderung ke arah puteri-puteri, peri-peri dan kerajaan-kerajaan dongeng yang cantik, dan oleh itu, apabila mereka bentuk, anda perlu mempertimbangkan tema hiasan merah jambu dan putih hiasan. Anda boleh menggunakan yang lebih cerah - merah, hijau, biru dan kuning. Segala-galanya bergantung pada umur anak-anak dan tema hari jadi.

Remaja, sebagai peraturan, mempunyai parti bersama, dan oleh itu skema warna akan bergantung kepada topik tersebut. Hitam, putih, merah, kuning air, biru dan hijau adalah skema warna utama dalam hiasan dekorasi ulang tahun untuk remaja. Unsur hiasan boleh digunakan sebagai gambar, kraf kertas, belon, tanglung Cina, kalungan.

Dekorasi parti ulang tahun kanak-kanak gaya kanak-kanak

Menghiasi hari jadi kanak-kanak dengan gaya motosikal

Minuman hiasan untuk ulang tahun kanak-kanak

Pesta ulang tahun kanak-kanak bertema Pirate

Membuat kek hari jadi kanak-kanak

Jemputan dan hadiah untuk tetamu - asas reka bentuk ulang tahun kanak-kanak

Apabila tema ulang tahun dipilih, perkara pertama yang perlu dilakukan, menetapkan matlamat menghiasi hari jadi anda sendiri, adalah untuk membuat undangan untuk tetamu. Sudah tentu, anda boleh menjemput undian tematik di kedai, anda boleh mencarinya di Internet dan mencetaknya, tetapi lebih baik untuk membuat undangan sendiri, kerana undangan yang paling asli diterima tepat ketika anak-anak sendiri mengambil bahagian dalam pengeluaran mereka.

Membuat poster hari jadi kanak-kanak

Membuat ulang tahun anak-anak di pantai

Hiasan Parti Hari Lahir Remaja

Hiasan hari lahir kanak-kanak dalam tema polis

Satu lagi elemen dalam reka bentuk ulang tahun kanak-kanak dengan tangan mereka sendiri boleh menjadi kraf untuk kanak-kanak. Pilihan reka bentuk ini bukanlah yang paling mahal, kerana kraf buatan tangan bukan sahaja boleh menjadi reka bentuk tematik, tetapi juga sebagai hadiah insentif dalam program persaingan, di mana tetamu sendiri akan memilih hadiah kegemaran mereka.

Membuat popcorn hari jadi kanak-kanak

Hiasan percutian kanak-kanak

Dekorasi Ulang Tahun Gaya Kanak-kanak Retro

Hiasan Parti Pink Birthday

Dekorasi ulang tahun kanak-kanak gaya desa

Membuat ulang tahun anak-anak dalam tema putri duyung kecil

Membuat hari jadi kanak-kanak di taman

Membuat ulang tahun bayi dengan tuala

Membuat hari jadi kanak-kanak dengan serpentin

Hiasan bilik untuk hari lahir kanak-kanak

Membuat hari jadi kanak-kanak (jika anda membelanjakannya di rumah) lebih murah dalam pelan belanjawan, tetapi untuk melaksanakan idea hiasan tematik bilik dengan tangan anda sendiri, ia akan mengambil masa - kira-kira sebulan. Bagaimana anda boleh menghiasi bilik?

 • Reka bentuk Photozone. Zon foto diperlukan untuk kanak-kanak untuk mengambil gambar bukan terhadap latar belakang almari dan meja perayaan, tetapi terhadap latar belakang yang bersesuaian dengan tema ulang tahun mereka. Untuk reka bentuk zon foto, anda boleh menggunakan elemen dalaman apa pun. Perkara utama ialah zon tidak "dinyalakan" semasa fotografi. Anda boleh menghiasi zon foto dengan pelbagai hiasan asal: peminat berwarna, tanglung Cina, pompons, reben kertas, dll.
 • Hiasan bilik. Anda tentu saja boleh mengatur bukan sahaja bilik di mana sambutan itu akan berlaku, tetapi juga seluruh rumah, tetapi seluruh keluarga perlu bekerja keras. Tetapi para tetamu akan kagum apabila pintu masuk yang dihiasi dengan hiasan belon atau reben kertas berwarna-warni akan menemui mereka di pintu masuk. Untuk menghias, anda boleh membuat pelbagai hiasan dari kertas berwarna bersama dengan anak anda: bintang, bendera, bola madu. Anda boleh menghiasi seluruh ruangan dengan bunga besar yang diperbuat daripada kertas, atau anda boleh berbasikal dengan lampu berwarna atau huruf kecil. Ia semua bergantung kepada tema percutian dan imaginasi anda.
 • Reka bentuk meja kanak-kanak. Meja perayaan juga merupakan elemen hiasan, dan ia perlu untuk mengaturkannya mengikut tema perayaan dan umur anak-anak yang akan datang untuk melawat. Jangan lupa bahawa kanak-kanak adalah kanak-kanak, dan mereka suka semua yang terang dan berwarna-warni, dan oleh itu alas meja, tuala dan pinggan mangkuk pakai putih dengan corak tematik akan kelihatan harmoni dalam hiasan bilik perayaan. Untuk menarik tetamu kecil dan duduk di meja perayaan, anda boleh meletakkan cenderahati kecil berhampiran setiap plat dalam bentuk mainan haiwan superhero atau peri kecil, jika ini adalah hari lahir gadis itu. Supaya anak-anak mengetahui siapa yang duduk dan di mana, dari serbet anda boleh membuat haiwan origami sendiri dan meletakkannya di atas pinggan.

Apabila menghias bilik, seseorang mesti ingat bahawa kanak-kanak itu ingin tahu dan gelisah dan sukar untuk bertahan lama di satu tempat, dan oleh itu perlu menjaga kawasan untuk program ulang tahun yang menghiburkan.

Tetapan jadual untuk hari lahir kanak-kanak.

Belon untuk kanak-kanak

Membuat gula hari jadi kanak-kanak

Gula-gula untuk ulang tahun kanak-kanak

Meja pesta ulang tahun kanak-kanak

Hiasan hari jadi kanak-kanak dalam kuning

Hiasan ulang tahun anak-anak emas

Membuat hari jadi kanak-kanak dengan haiwan

Dekorasi ulang tahun anak-anak dengan bintang-bintang.

Hari ulang tahun kanak-kanak yang dibelanjakan di rumah akan menjadi satu percutian yang tidak dapat dilupakan bukan sahaja untuk orang hari lahir dan tetamu, tetapi juga untuk anda, jika bersiap sedia untuk itu akan menjadi kesenangan, bukan tugas untuk anda. Idea dan fantasi terbaik datang apabila terdapat keinginan untuk membuat percutian dengan tangan anda sendiri.

Hiasan untuk kerusi hari jadi kanak-kanak

Hiasan Kek untuk Hari Lahir Kanak-kanak

Kek hari jadi

Hiasan ulang tahun gaya kanak-kanak tropika

Kami mengesyorkan membaca:

Pembangunan semula dapur: peraturan dan pilihan (81 foto)